Home Nieuws Schmidt onder de indruk van arbeid en statistieken Mario Götze in de...

Schmidt onder de indruk van arbeid en statistieken Mario Götze in de Kuip

2641
0

PSV – Ajax was een waardige bekerfinale waarin geregeld een goed en hoog niveau werd behaald door beide ploegen.

Toch was er ook gedurende 96 minuten sprake van een absolute vechtwedstrijd. PSV knokte zich leeg tegen Ajax maar trok wel aan het langste eind. PSV sleurde Ajax mee in het onderlinge gevecht maar won ook verdiend van de koploper.

Na afloop werden de pijlen ook gericht op Mario Götze. Roger Schmidt was onder de indruk van de werklust van Mario Götze in de KNVB Beker-finale. Götze kan inderdaad prima en ook bijzondere statistieken overleggen. Schmidt gaf Götze dan ook de nodige complimenten.

Götze was zondag bijzonder actief en dominant aanwezig over het gehele veld. Niet alleen verstuurde hij de meeste geslaagde passes (31) van alle PSV-spelers, maar vocht hij ook liefst 25 duels uit, waarvan hij er twaalf won. Schmidt keek van afstand toe en zag de Duitse middenvelder heersen.

“Ik heb de data nog niet gezien, maar volgens mij heeft Götze vandaag 25 kilometer gelopen”, zei Schmidt tegen Voetbal International.

Schmidt liet ook aan Götze weten hoe hij naar zijn spel keek in de Kuip. De Duitse trainer complimenteerde Götze met zijn spel. De aanvallende middenvelder gaf een gevat antwoord. “Dat klopt, maar dat was al in de zestigste minuut”, aldus de hard werkende middenvelder over zijn wedstrijd in de Kuip.


Facebook Comments Box