Home Nieuws Schmidt: ‘Olympiakos had niet zoveel kansen. We willen iets speciaals’

Schmidt: ‘Olympiakos had niet zoveel kansen. We willen iets speciaals’

237
0

Roger Schmidt schoof woensdagmiddag aan voor de gebruikelijke persconferentie voor het Europa League duel met Olympiakos.

Zoals te doen gebruikelijk was Schmidt vol vertrouwen voor de return. De Duitser baseert zich ook op de verhoudingen in het veld. De Grieken kregen namelijk niet zo heel veel kansen tegen PSV. Toegegeven, de doelpunten van de Griekse opponent kwamen veelal voort uit defensief geblunder van de achterhoede van PSV.


Schmidt wil iets speciaals bereiken met PSV en weet dat de club alweer 9 jaar geleden voor de laatste keer na de winterstop wist door te dringen tot de laatste 8 van Europa. Trabzonspor was toen het slachtoffer.

‘Dit is de kans om iets speciaals te doen, dat motiveert’, vertelde Schmidt. ‘Ik zie deze wedstrijd als een finale. Het is een lastige situatie, maar we geloven in onszelf. Olympiakos had niet zoveel kansen, maar maakte er wel vier. We moeten leren van de fouten die we in dat duel maakten en zelf heel effectief zijn. We moeten tactisch gedisciplineerd blijven spelen. Daarmee bedoel ik dat we bijvoorbeeld de restverdediging in de gaten moeten blijven houden. Als team moeten we een volgende stap maken.’


Facebook Comments