Home Nieuws Schmidt niet eens met analisten: ‘Ihattaren was niet onze beste speler vandaag’

Schmidt niet eens met analisten: ‘Ihattaren was niet onze beste speler vandaag’

1287
0

Roger Schmidt was het na afloop van de terechte bekernederlaag in Amsterdam niet eens met de analisten van ESPN.

Zowel Arnold Bruggink, Ronald de Boer als Kenneth Perez konden niet geloven dat Roger Schmidt Mo Ihattaren in de 80e minuut naar de kant haalde. Om uiteenlopende redenen stelden de ESPN analisten vast dat niet verstandig was van de Duitse trainer om Ihattaren naar de kant te halen.


Na afloop reageerde Schmidt op zijn criticasters door vast te stellen dat Ihattaren niet de beste man van het veld was. Schmidt verwacht meer van zijn spelers op die positie. “Ik vond hem niet onze beste speler vandaag”, zei Schmidt tegen ESPN. “Hij deed het zeker niet slecht, maar ook niet dat je zegt: wauw, wat speelt hij geweldig.”

“Ihattaren speelde oké, maar er zijn momenten waarop je gevaar kan stichten in het strafschopgebied of waarop je duels moet winnen. Dat kon nog beter”, verklaarde de Duitse coach de wissel van de jongeling.

Ihattaren worstelde in het begin van het seizoen met zijn vorm en fitheid en werd door Schmidt zelfs een keer van de training gestuurd. De laatste maanden verkeert de aanvallende middenvelder in steeds betere vorm, al zit hij nog niet op het niveau van vorig seizoen en is zijn spel soms slordig te noemen.


Facebook Comments