Home Nieuws Schmidt na afloop fel en wijst journalist op verlies Ajax tegen Utrecht:...

Schmidt na afloop fel en wijst journalist op verlies Ajax tegen Utrecht: ‘Ik vond de héle wedstrijd goed’

11487
0

In de media is men al volop bezig met de wedstrijd van komende zondag in de Johan Cruijff Arena. Ajax en PSV strijden om de bovenste plek.

Over en weer worden reacties uitgelokt waar beide trainers weer op reageren. Toch dienen beide clubs toch eerst nog een Europese prestatie neer te zetten. PSV wacht een confrontatie met AS Monaco en Ajax treft Donyell Malen met Borussia Dortmund.


Echter wilde media eerst van Schmidt weten hoe hij tegen de wedstrijd tegen Zwolle wist te beleven. ‘We maakten het onszelf moeilijk, wéér’, aldus Schmidt na afloop bij ESPN.

‘We waren duidelijk het betere team, hadden meer kansen en veel balbezit. Maar uiteindelijk was het lastig om te scoren. We hadden geduld nodig. Dit soort wedstrijden moeten we makkelijker winnen, maar het belangrijkste is dát we ‘m winnen.’

Op de persconferentie ging hij even later nog dieper in op de wedstrijd maar het ging ook al snel weer over de concurrent uit Amsterdam. Schmidt had passende antwoorden. Schmidt stelde eerst vast dat PSV prima had gespeeld. ‘We zijn op dit moment niet in staat om op het juiste moment te scoren, maar we krijgen de kansen wel. En de manier waarop we ze creëren is ook goed. We moeten makkelijker winnen, daarin moeten we leren en onszelf ontwikkelen, maar ik zou me pas zorgen maken als we geen kansen krijgen tegen een ploeg die alle ballen lang speelt’, analyseerde de Duitser.

Daarna kreeg Schmidt de opmerking dat het einde van de wedstrijd in ieder geval goed was van PSV zijde maar daar was de Duitse trainer het niet mee eens. ‘Nee, ik vond de héle wedstrijd goed’, reageerde hij fel. ‘Het enige is dat we lange tijd niet scoorden. Dat is iets anders, maar dat betekent niet dat we slecht hebben gespeeld. We hebben niet verloren, toch? Nee, het is 3-1 geworden. Een héél, héél verdiende zege. Héél, héél verdiend’, herhaalde hij nog maar eens tegen de verslaggever van dienst.

Tot slot kwam de vraag vanuit een journalist waarom Ajax de wedstrijden doorgaans makkelijker wint dan PSV. ‘Vorige keer hebben ze volgens mij verloren. Dus wat moet ik daar nou op zeggen? Wij kijken naar onszelf. Ajax heeft een goed team met veel potentie en individuele kwaliteit, dat betekent misschien ook dat ze efficiënter zijn. Maar wij kijken naar onszelf’, aldus een duidelijke Roger Schmidt.