Home Nieuws ‘Schmidt mag Ihattaren gewoon niet: het komt nooit meer goed bij PSV’

‘Schmidt mag Ihattaren gewoon niet: het komt nooit meer goed bij PSV’

2808
0

Het gaat al wekenlang over Mohamed Ihattaren maar helaas niet over zijn daadwerkelijke kwaliteiten.

De nummer tien laat simpelweg te weinig zien maar laat zich wel veelal op sociale media gelden. Dat roept her en der veel weerstand op bij de fans en de achterban van de club. Ook journalisten en analisten mengen zich in de discussie.


Hoe ziet de toekomst van Ihattaren eruit? Ricardo Moniz, een bekende van Roger Schmidt, denkt dat de tijd van Ihattaren bij PSV er wel op zit. Daar is Ricardo Moniz van overtuigd. Ihattaren is niet geschikt voor het systeem van Roger Schmidt.

Moniz kent het spelsysteem en spel van Schmidt goed en is bepaald niet verbaasd dat Ihattaren niet weet te functioneren. “Dat wist je vooraf”, zegt de trainer in gesprek met Voetbal International. “Schmidt moet eerlijk zijn: hij mag Ihattaren gewoon niet. Het is niet zijn type.”

Moniz vergeet ook het fysieke aspect niet, zo zegt hij tegen het weekblad. “Hij kan niet als tweede spits spelen en voor de zijkanten komt hij snelheid tekort. Hij komt er niet langs, snap je? Je zet Rafael van der Vaart toch ook niet rechtsbuiten? Dus Ihattaren past gewoon niet in het 4-2-2-2-systeem van Schmidt. Dat had je van tevoren kunnen invullen.”

Het huwelijk tussen PSV en Ihattaren is nog niet helemaal voorbij maar Moniz ziet geen opties meer. “Ik heb de indruk dat ze het een beetje voor de bühne doen. Wees dan consequent: hij past niet in het systeem. Het gaat niet lukken.”