Home Nieuws Schmidt lovend over spel PSV maar opvallend kritisch op Madueke: ‘Mentaal niet...

Schmidt lovend over spel PSV maar opvallend kritisch op Madueke: ‘Mentaal niet klaar voor deze wedstrijd’

1303
0

Roger Schmidt was na afloop van Feyenoord – PSV furieus op de scheidsrechter van dienst.

De Duitse trainer keek na afloop ook naar het spel van zijn ploeg en sprak uit trots te zijn op het spel van PSV. Het landelijke journaille en de verschillende analisten denken daar iets anders want er klinkt ook kritiek door op het spel van PSV.

Hoewel het op de persconferentie na afloop van Feyenoord-PSV vrijwel uitsluitend over het cruciale penaltymoment ging, kwam Roger Schmidt tussen de regels door superlatieven tekort om het spel van PSV te prijzen. Schmidt had alles gezien wat hij wilde zien en gaf ook aan genoten te hebben van de gegenpressung. Schmidt werd ook gevraagd of hij het ermee eens was dat PSV voor rust beter speelde dan na rust.

Daarover zegt de Duitse trainer: “Het was fantastisch, niet een stuk beter. Het was echt fantastisch. Fantastisch voetbal, fantastische goals, fantastische gegenpressing. We hadden controle over de wedstrijd, over alles”, aldus Roger Schmidt. Wel was de Duitse trainer niet erg te spreken over invaller Noni Madueke. De trainer was openlijk kritisch op Madueke en dat mag opvallend genoemd worden.

“Ik was niet tevreden. Hij was mentaal niet klaar voor deze wedstrijd”, oordeelt Schmidt, die over het algemeen trots is op zijn ploeg. “Het was niet gemakkelijk om te wachten op het resultaat van Ajax. De mentaliteit en de vechtlust waren heel goed. Helaas heeft één moment de wedstrijd beslist”, aldus Roger Schmidt.


Facebook Comments Box