Home Nieuws Schmidt looft Zahavi na prima statistieken: 7 doelpunten en 5 assists in...

Schmidt looft Zahavi na prima statistieken: 7 doelpunten en 5 assists in 17 officiële wedstrijden

581
0

Eran Zahavi is in voorbereiding op de topwedstrijden die komen gaan. AS Monaco en Ajax wachten.

Wie de Israëliër kent, weet dat er niets aan het toeval wordt overgelaten en dat hij dus tegen AS Monaco en Ajax goed voor de dag wil te komen. En dus wenst Zahavi niets aan het toeval over te laten. De professionele Israëlische spits weet wat er van hem gevraagd wordt en is klaar om te leveren. Het spelen van interlandvoetbal is nu eenmaal ook een onderdeel van Zahavi’s professionele bestaan en dus geldt ook voor interlandwedstijden dat hij zich op en top weet voor te bereiden.


Het vele reizen van en naar Israël kan zo nu en dan zijn tol eisen en dus zien we bij Zahavi dat de productie voor PSV rondom interland weken weleens wat stokt. Echter kan de topschutter nog steeds prachtige statistieken overleggen. Dit seizoen kwam hij tot zeven goals en vijf assists in zeventien officiële duels voor PSV. Roger Schmidt is in ieder geval onder de indruk en rekent op Zahavi deze week.

“Als je naar zijn totaal van nu kijkt, is het niet slecht. Maar het kan altijd beter. Soms heeft hij ook een beetje pech gehad, iets wat af en toe bij voetbal hoort. In het begin van het seizoen maakte hij drie goals tegen Galatasaray en daarna zat het een paar keer tegen.”

Schmidt wisselde Zahavi in het vorige wedstrijdblok een aantal keer. “We moeten goed op hem letten omdat hij in de nationale ploeg altijd negentig minuten speelt bij interlands. Nu heeft hij maar twee in plaats van drie wedstrijden gespeeld voor Israël en dat is een voordeel. Ik denk dat hij in goede vorm verkeert.”

Zahavi is een speler die bij PSV vrijwel altijd als eerste op het veld staat tijdens trainingen en voorbeeldgedrag vertoont richting met name de jongere spelers. Zahavi weet een voortrekkersrol dan ook met groots gemak te vervullen. Schmidt herkent dat vanuit zijn eigen carrière: “Als je wat ouder bent, ga je nog meer genieten van het voetbal.”