Home Nieuws Schmidt kritisch op spelers en klaagt over ‘joggend’ PSV: ‘Dan maak je...

Schmidt kritisch op spelers en klaagt over ‘joggend’ PSV: ‘Dan maak je het de tegenstander niet moeilijk’

667
0

Roger Schmidt schrok net als de 26000 aanwezige toeschouwers en de tv kijkers van het spel van PSV in de eerste helft tegen FC Kopenhagen.

Na afloop leek Schmidt even niet te weten hoe hij diende te reageren op de kritische vragen vanuit de pers en dus begon zijn relaas met een glimlach om de mondhoeken over het zojuist vertoonde spel. PSV wist de rug te rechten maar wat een schandalige eerste helft wist de ploeg van Schmidt af te leveren. En dus is Schmidt zeer kritisch op de spelers vanwege de eerste helft tegen FC Kopenhagen in de Conference League. Volgens de trainer was de 1-3 achterstand in de rust te wijten aan niet goed uitvoeren van het door hem bedachte wedstrijdplan.

“Het lukte de spelers niet om in de eerste helft het wedstrijdplan uit te voeren. In een jogging-tempo kun je geen tegenstander opjagen. Als alleen de speler aan de bal in beweging is, kun je het een tegenstander niet moeilijk maken”, stelt Schmidt in De Telegraaf.

Ook tegenover ESPN is de Duitser kritisch. “In de eerste helft waren we niet op ons best. We hadden een duidelijk plan en hebben ons goed voorbereid. Het fundament ligt bij de tactiek. Daarna kun je je creativiteit gebruiken. Maar in de eerste helft waren we niet gefocust op de tactiek. Daardoor maakten we fouten.”

Schmidt greep in door Eran Zahavi en Ritsu Doan te brengen voor Noni Madueke en Joey Veerman. De wissel was te verwachten en pakte goed uit. “We konden niet op die manier verdergaan. Met het niveau dat we in de eerste helft haalden, komen we geen ronde verder op Europees niveau. We moesten met meer intensiteit spelen en met meer spelers in de zestien komen. We hebben een aantal zaken besproken en na rust ging het een stuk beter.”

Dankzij de teruggedraaide regel van de UEFA heeft PSV nog alle kansen op de volgende ronde maar uitschakeling hangt wel degelijk in de lucht. “Gelukkig tellen uitdoelpunten niet meer dubbel”, aldus Roger Schmidt.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here