Home Nieuws Schmidt krijgt vraag voorgelegd: ‘Hoe is het om de meest besproken man...

Schmidt krijgt vraag voorgelegd: ‘Hoe is het om de meest besproken man in het Nederlandse voetbal te zijn?’

1620
0

De discussie na PSV – Feyenoord is inmiddels een landelijke discussie geworden. Het wisselbeleid van Roger Schmidt is daar debet aan.

De Duitse trainer was erg verrast door alle commotie. De trainer kreeg de vraag voorgelegd hoe het is om de meest besproken man in het Nederlandse voetbal te zijn. ‘Dat is nieuw voor mij’, zei Schmidt met een glimlach. ‘Dat hoor ik voor het eerst’, aldus de Duitse trainer tegenover de NOS.

De PSV directie schaarde zich in de catacomben en perskamer al snel achter Schmidt door tegen langlopende journalisten te melden dat de genomen beslissingen de beslissingen van de trainer zijn en dat die niet voor niets worden genomen. Zondag haalde Schmidt Davy Pröpper, de geblesseerde Mario Götze, Eran Zahavi en Cody Gakpo voortijdig naar de kant.

Schmidt kreeg dinsdag dan ook de vraag voorgelegd of hij inmiddels weet dat hij al twee dagen de meest besproken trainer van Nederlands is “Dat is nieuw voor me”, laat Schmidt optekenen door Voetbal International. “Ik ben nu al lang trainer. Soms maak je goede keuzes en soms minder goede keuzes.”

Schmidt is een trainer die graag rouleert en daar zijn hand niet voor om weet te draaien. “Nee. We kunnen niet zeggen dat we de Europa League maar even laten schieten nu we de groepsfase hebben gehaald”, zegt Schmidt tegen het Eindhovens Dagblad. “Dat zou wat zijn. Er ligt wel een grote uitdaging voor ons de komende maanden, maar dat wisten we. We hebben een goede selectie en aangezien spelers niet altijd dezelfde vorm en hoeveelheid energie hebben, kunnen we wijzigingen aanbrengen.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here