Home Nieuws Schmidt krijgt ook van scheidsrechtersbaas van Egmond een uitbrander: ‘Ajax had wel...

Schmidt krijgt ook van scheidsrechtersbaas van Egmond een uitbrander: ‘Ajax had wel een rode kaart moeten krijgen’

11336
0

Roger Schmidt is al enkele weken bijna dagelijks onderwerp van gesprek. De geplaagde trainer wekt momenteel veel weerstand op.

Ook in Zeist is men niet te spreken over de uitspraken van Schmidt over de scheidsrechters en het toepassen van de VAR. De Duitser geeft nu eenmaal graag zijn mening en het hebben van een mening staat vrij. Toch moet Schmidt wel op zijn tellen passen. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond was zondag in Dit was het Weekend op ESPN niet te spreken over de uitspraken van Roger Schmidt vrijdag dat de VAR beter afgeschaft kan worden.


“Hij kan beter zijn eigen zaken uitleggen en zich niet met de arbitrage gaan bemoeien. Ik doe dat ook niet met hem”, aldus Van Egmond. “Hij mag natuurlijk ergens wat van vinden, maar hij kan beter zijn eigen zaken uit gaan leggen. Er is ook niets van waar dat de VAR een test is van twee jaar.”

De scheidsrechterbaas was het wel met Schmidt eens dat Ajax een rode kaart had moeten krijgen. “Om eerlijk te zijn vond ik die van Tagliafico niet eens de zwaarste. Die van Rensch was erger en was een duidelijkere rode kaart dan deze. Met die snelheid en het zo uitkomen nam hij bewust het risico om een speler te blesseren. Met het hele gewicht van achteren op de enkel van de tegenstander. Dat is gewoon een rode kaart.”


Facebook Comments