Home Nieuws Schmidt in de wachtkamer voor opstelling in Groningen, basisplaats Madueke lonkt

Schmidt in de wachtkamer voor opstelling in Groningen, basisplaats Madueke lonkt

3310
0

PSV en Atalanta lijken volop in onderhandeling te zijn over een transfer van Sam Lammers naar de Italiaanse club.

Op de achtergrond kijkt trainer Roger Schmidt angstig mee omdat Lammers de beoogde spits zou zijn in het systeem van de Duitser. Dat Donyell Malen een wekelijkse basisplaats toebedeeld gaat krijgen onder Roger Schmidt, zal voor een ieder duidelijk zijn. Maar wie gaat Sam Lammers vervangen? Schuift Joel Piroe door of gaat Noni Madueke zijn kans pakken? Het is allemaal verre van ideaal hoe de situatie rond Lammers zich momenteel weet te ontwikkelen.

Vooral ook omdat Atalanta nog niet wil betalen wat PSV voor hem verlangt, een miljoenenbedrag met dubbele cijfers, houdt Schmidt hoop voor het duel in Groningen. Hij vindt dat de aanvaller zich ondanks het rumoer rondom zijn persoon dusdanig professioneel opstelt, dat hij in het eerste competitieduel tegen FC Groningen inzetbaar kan zijn.

“Maar Sam heeft een heel goede voorbereiding gedraaid, is een honderd procent prof en zeer gemotiveerd. Hij is deel van het team en geniet gewoon van de trainingen met zijn teamgenoten, dus bij mij zijn er geen twijfels dat hij zondag deel van ons kan zijn en zou kunnen spelen. Ik heb groot respect voor Sam en het feit dat hij zich zo professioneel opstelt. Wat er rond hem gebeurt, is niet waar ik me op focus. Ik kijk naar wat de beste opstelling is om zondag te winnen. Of hij erbij is in Groningen? ik denk het wel.”

Schmidt heeft begrip voor de financiële kant van de transfer en begrijpt ook het mechanisme tussen clubs en speler.

“Sam heeft nog een contract voor tien maanden. Iedereen weet dat er voor de club dan ook een financieel aspect aan deze kwestie kleeft. Ik kan de club begrijpen. Ik wil dat Sam zijn contract verlengt, dat was mijn wens al toen ik in maart mijn contract hier tekende. Maar dat is niet alleen mijn beslissing. Als de speler niet wil verlengen, dan moet je uiteraard gaan nadenken. We hebben nu de situatie zoals deze is, dat moeten we accepteren”, aldus Roger Schmidt, die er ernstig rekening mee houdt dat Lammers zondagmiddag in Groningen vervangen zal gaan worden door Noni Madueke.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here