Home Nieuws Schmidt heeft serieuze plannen met Madueke en Doan en kijkt uit naar...

Schmidt heeft serieuze plannen met Madueke en Doan en kijkt uit naar einde Olympische Spelen

3918
0

Roger Schmidt heeft volop vertrouwen in Ritsu Doan en Noni Madueke.

Het vertrouwen in Doan is opvallend te noemen want de Japanner hing er maar een beetje bij aan het begin van het vorige seizoen. Een stap naar Arminia Bielefeld zorgde voor veranderingen aan de kant van Doan want de ontwikkeling verliep voorspoedig. Schmidt ziet Doan graag bij PSV schitteren en heeft dus weer volop vertrouwen in de Japanse spelmaker en afmaker. “Een erge goede speler, die goed kan afronden en gevaarlijk is in de eindfase. Hij heeft laten zien een goede speler voor PSV te zijn. Zeker in ons systeem? Exact. We zullen blij zijn als hij na de Olympische Spelen met Japan terugkeert bij ons”, aldus Roger Schmidt over de Japanse PSV aanvaller.


Noni Madueke staat in de nadrukkelijke de belangstelling van een groot aantal clubs uit het buitenland, maar ook met Madueke heeft Schmidt grootse plannen. Madueke kreeg vorig seizoen opvallend weinig speelminuten van Schmidt, die op zijn beurt de status van Madueke zag veranderen. “Zijn status in mijn ogen? Hij is een heel belangrijke speler voor ons”, zegt Schmidt tegen De Telegraaf. “De eerste twee weken van de voorbereiding waren top van zijn kant. Ik zag veel progressie, veel motivatie om zich te ontwikkelen en veel plezier ook.”

Schmidt ziet in Madueke zijn rechter ‘halve tien’. “Hij beseft dat deze positie veel voordelen voor hem heeft. Hij is gewend om als rechtsbuiten te spelen vanuit de jeugd, deze positie is een beetje vergelijkbaar maar ook wat verschillend, omdat hij veel meer opties heeft om aan de bal te komen en betrokken te zijn bij aanvallende momenten. Nu zag ik heel veel goede dingen van hem.”


Facebook Comments Box