Home Nieuws Schmidt geeft titelstrijd niet op met ‘opnieuw worstelend Ajax’, Duitse trainer waakt...

Schmidt geeft titelstrijd niet op met ‘opnieuw worstelend Ajax’, Duitse trainer waakt over Gakpo: ‘Risico genomen’

680
0

Roger Schmidt zag zaterdagavond de landstitel uit zicht geraken maar weigert de handdoek in de ring te gooien.

De teleurstelling in de Grolsch Veste was na afloop erg groot te noemen maar van opgeven is geenszins sprake. Schmidt blijft strijdbaar. “Het was een heel intens duel. We begonnen slecht, terwijl FC Twente juist heel scherp was. Dat zorgde voor veel onnodige fouten waardoor we in een moeilijke situatie zaten. Gelukkig scoren we nog voor de rust, dat geeft toch wat motivatie om het hoofd omhoog te houden. De tweede helft was dan ook van ons, daar ging het veel beter.”

Het terug knokken deed Roger Schmidt zeker goed maar de realiteit blijft dat PSV slechts een punt wist te veroveren. “We hebben de rust gebruikt om ons strijdplan aan te passen en ons te herpakken, maar toch moeten we genoegen nemen met gelijkspel. We hebben karakter getoond en daarmee een punt behaald, maar dat is niet genoeg als je kampioen wilt worden. Het voelt eerder als twee punten verliezen, dan een punt redden.”

Cody Gakpo viel na rust in en was vrijwel meteen belangrijk met een fraaie goal. Na afloop kreeg Schmidt de vraag waarom er niet begonnen werd met Gakpo in de basis. “Nee, we hebben zelfs een risico genomen door hem 45 minuten te laten spelen”, zegt hij tegen Voetbal International.

Schmidt ging verder: “En we hebben ook een risico genomen met André, Jordan en Ibrahim. Het was echt niet eenvoudig om een basisopstelling te maken. En als het wedstrijdverloop ernaar was geweest, dan had Cody niet gespeeld. Maar we hadden Cody nu nodig. Het was niet verstandig om nog meer risico te nemen.”

Het vizier kan nu op Europa worden gericht. PSV reist woensdag naar Engeland en neemt het donderdag op tegen Leicester City in de Conference League, waarna de titelstrijd wordt hervat met een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Schmidt blijft hoopvol en weigert de handdoek in de ring te gooien. “Het wordt moeilijk voor ons. En dat was het ook al. We hebben nu twee punten verloren. Maar alles is nog mogelijk, zeker als je kijkt hoe Ajax in de voorbije weken worstelde”, aldus Roger Schmidt.


Vorig artikelVeerman zag onwaarschijnlijke momenten in Enschede en trekt vergelijking met PSV – Kopenhagen
Volgend artikelConclusie in de media: PSV gaat twee nieuwe keepers aan de selectie toevoegen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in