Home Nieuws Schmidt geeft complimenten aan wisselspelers PSV en wijst naar Coronavirus

Schmidt geeft complimenten aan wisselspelers PSV en wijst naar Coronavirus

520
0

Roger Schmidt was na afloop van de winst op Sparta tevreden met het optreden van de basisspelers. Met andere woorden: Schmidt complimenteert de wisselspelers.

Achteraf vond hij in gesprek met Fox Sports niet dat acht wisselingen in de basisopstelling te veel waren.


“Het was een lastige wedstrijd. Sparta is een goede ploeg en sterk in de verdediging. We moesten oppassen voor de tegenaanvallen en de lange ballen”, aldus Schmidt. “Dat hebben we gedaan en we zijn ook geduldig gebleven. Dat was vandaag heel belangrijk. Veel spelers hebben ritme op kunnen doen en de wisselspelers stonden er toen we ze nodig hadden. Ik ben blij met de overwinning. De drie punten zijn heel belangrijk.”

Beginnen in de sterkste opstelling was zondag geen optie, zei Schmidt zonder twijfel. “Het was onmogelijk om met hen te starten, omdat ik voor hen moet zorgen. Zij hebben afgelopen weken een heel zwaar programma gehad en veel hebben ook last gehad van het coronavirus”, zo gaf hij aan. “Ik weet precies wat onze spelers op het veld kunnen doen. Na zes weken met corona weet ik dat als zij te veel spelen in korte tijd ze niet in staat zijn om weer te herstellen. Er was in mijn ogen geen andere optie dan deze spelers in bescherming te nemen.”

Schmidt gaf ook een compliment aan Sparta. “Ze hebben al een paar goede resultaten gehaald. Het is zeker niet makkelijk om tegen ze te spelen. Als we met de basis van donderdag begonnen waren, is het ook niet zeker dat we met 5-0 hadden gewonnen. Ik weet precies hoe moeilijk het is om wedstrijden te winnen. Sommige spelers speelden voor het eerst sinds weken weer en ze hebben het gewoon goed gedaan.”

Dat er in de eerste helft geen enkel schot op doel was, deerde de Duitse coach allerminst. “Acht spelers hebben last gehad van het coronavirus. Als de tegenstander dan met tien man achter de bal blijft staan, accepteer ik ook wel dat het lastig is om tot kansen te komen”, aldus Schmidt. “Het zegt vandaag wel dat wij in staat zijn om ook lastige wedstrijden te winnen. Voor de spelers die vandaag speelden was het ook belangrijk om wedstrijdritme op te doen. In mijn ogen was het gewoon de perfecte wedstrijd.”


Facebook Comments