Home Nieuws Schmidt gaat voor overwintering maar waakt voor ‘lastige groep’: ‘Het is een...

Schmidt gaat voor overwintering maar waakt voor ‘lastige groep’: ‘Het is een uitdaging’

205
0

PSV wist vorig seizoen voor het eerst in jaren weer eens te overwinteren in Europa en dat stemde de club maar ook Roger Schmidt tevreden.

Verder vielen er vorig seizoen weinig hoogtepunten te noteren en dus moet dit seizoen alles anders. Te beginnen in Europa, waar PSV deze zomer een perfecte start kende. De Benifca exit is hard aangekomen maar de club moet en gaat toch vooruit. Te beginnen in Europa, waar perspectieven liggen na de loting tegen AS Monaco, Real Sociedad en Sturm Graz. Roger Schmidt lijkt de groep zwaarder te maken dan de groep daadwerkelijk is.


Het betreft een goede loting met een goede groep clubs maar Schmidt waakt echter voor onderschatting. “Sturm Graz ken ik nog uit mijn tijd bij Red Bull Salzburg. Het is een goed team, maar alle teams in de poule zijn dat. Het is sowieso een uitdaging, maar vorig jaar kwalificeerden we ons ook als eerste in onze groep. Ons doel is om na de kerst nog Europees voetbal te spelen. Daar gaan we voor.”

16 september begint PSV aan de groepsfase van de Europa League. Het speelschema van de groepsfase wordt een dezer dagen bekend gemaakt.