Home Nieuws Schmidt feliciteert Ajax en vindt seizoen PSV niet mislukt: ‘Mijn spelers hebben...

Schmidt feliciteert Ajax en vindt seizoen PSV niet mislukt: ‘Mijn spelers hebben het geweldig gedaan’

1017
0

Roger Schmidt is ondanks het mislopen van de titel tevreden over het seizoen met PSV. De Duitse trainer relativeerde na de wedstrijd tegen NEC het seizoen.

Schmidt is namelijk maar wat blij met de twee prijzen die wél gewonnen werden en vindt dat PSV zich van zijn goede kant heeft laten zien. En dus feliciteerde de Duitse trainer Ajax met het behalen van de titel. “Felicitaties aan Ajax, dat zijn kwaliteit heeft laten zien. Voor ons was het vooral belangrijk om onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen te winnen”, zei Schmidt woensdag na de 3-2-thuiszege op NEC.

“Na rust, toen we wisten dat we geen kampioen meer konden worden, was de spanning er wat af en maakten we het onszelf onnodig moeilijk”, aldus Schmidt, die NEC van 3-0 zag terugkomen tot 3-2. “Het is logisch dat je de focus wat verliest als je weet dat de wedstrijd niet zo heel belangrijk meer is. Gelukkig wonnen we wel.”

Volgens de 55-jarige Schmidt is het seizoen van PSV niet zo mislukt als sommigen doen uitspreken. Schmidt vindt dat er genoeg redenen zijn om met trots terug te kijken. “We hebben de Johan Cruijff Schaal en de beker gewonnen en deden tot het einde mee om het kampioenschap. Dat zegt alles. Mijn spelers hebben het geweldig gedaan. We hebben karakter getoond in een moeilijk seizoen met veel blessures”, aldus de Duitser.

“Ajax had de beste voorwaarden om kampioen te worden. We hebben het ze moeilijk gemaakt, dus we kunnen tevreden zijn, al denk ik wel dat er wat meer mogelijk was geweest”, aldus Roger Schmidt.


Vorig artikelPSV feliciteert Ajax met knipoog en verwijzing naar VAR: ‘Var harte gefeliciteerd…’
Volgend artikelCody Gakpo vindt seizoen PSV geen succesvol seizoen: ‘Het is gewoon de manier waarop’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in