Home Nieuws Schmidt en van Ginkel kijken niet meer terug naar PSV – Benfica:...

Schmidt en van Ginkel kijken niet meer terug naar PSV – Benfica: ‘Dat had er niets mee te maken’

2219
0

Dat de uitschakeling tegen Benfica hard is aangekomen in Eindhoven behoeft verder geen uitleg.

De Champions League exit sloeg in als een bom en dat was meteen na de wedstrijd te merken. Aan de zijlijn liet Marco van Ginkel zijn frustraties de vrije loop en toonde hij zijn onbegrip over zijn vroege wissel tegen Benfica.


PSV – FC Groningen was wat dat betreft een uitgelezen kans op eerherstel. In gesprek met ESPN gaf Marco van Ginkel aan dat het in de eerste helft moeizaam ging tegen FC Groningen. “We kregen twee tegengoals. We maakten er zelf ook drie, maar die goals gaven we onnodig weg”, aldus Van Ginkel. “Zeker na dinsdag is het gewoon lekker dat je drie punten haalt. Op het laatst maak je nog een hele mooie goal. Dat is lekker.”

De aanvoerder werd direct gevraagd of het dit keer tactisch wel goed stond. “We gaven twee goals weg. We stonden bij het druk zetten niet goed. Dat is jammer, want zo breng je ze beter in de wedstrijd. Je bent gewoon het betere team. Je moet gewoon de bal laten gaan, kansen creëren en goals maken. Dat hebben we uiteindelijk wel gedaan.” Van Ginkel gaf ook aan dat de frustraties na de wedstrijd tegen Benfica inmiddels zijn verdwenen en de emotie is gezakt.

Na PSV – FC Groningen blikte Roger Schmidt ook nog eens terug op de uitschakeling tegen Benfica. In gesprek met ESPN was Schmidt het niet eens met de opmerking dat de wedstrijd tegen Groningen lastig was vanwege de uitschakeling tegen Benfica.

“Dat had er niets mee te maken. We speelden nu al onze tiende wedstrijd in vijf weken en dat aan het begin van het seizoen. We zijn in de voorbereiding eigenlijk al begonnen met de echte wedstrijden”, aldus Schmidt. “Je zag aan de spelers dat het niet makkelijk was vandaag. Het was zeker niet perfect, maar we waren wel in staat om te winnen door een goede mentaliteit, wilskracht en door hard te werken. Ik ben blij met de prestatie van mijn ploeg.”Gevraagd werd naar de hoekschoppen van PSV. “Soms is het gewoon lastig om uit corners te scoren. Je traint er dan een hoop op, maar het doelpunt valt dan niet”, zo gaf hij aan. “Soms lijkt het juist heel makkelijk. Een goede voorzet, een goede loopactie, een goede kopbal en het is een doelpunt. We hebben de spelers om die doelpunten te maken. Zeker André Ramalho is sterk in de lucht. Hopelijk lukt dit in de komende weken weer.”