Home Nieuws Schmidt en Götze loven PSV fans: ‘Het begon al tegen PAOK, de...

Schmidt en Götze loven PSV fans: ‘Het begon al tegen PAOK, de fans zijn echt geweldig’

1754
0

Daags voor de belangrijke wedstrijd tegen Benfica gingen Roger Schmidt en Mario Götze in op de aanwezigheid van de fans in het Philips Stadion.

De PSV aanhang kan een grote rol spelen in de wedstrijd, zo bevestigde Schmidt. De fans zijn in de ogen van Schmidt ‘fantastisch’ en zowel de coach als Götze weet dat een volgepakt Philips Stadion een belangrijke factor kan zijn in het duel met Benfica.

‘Wij zullen vanaf het begin ook spelen om goals te maken’, zegt Schmidt. ‘Dat we dat kunnen hebben we in eerdere thuiswedstrijden laten zien. We hebben veel geloof, we voetballen goed en ik vind dat we klaar zijn om een Champions League seizoen te spelen. Eigenlijk vind ik dat PSV en Benfica dit beiden verdienen, maar het kan maar één club zijn.’

‘Wellicht dat het hun wedstrijdplan is om wat verdedigender te spelen dan in de eerste wedstrijd, maar met 2-1 kun je niet alleen defensief spelen. Ook Benfica zal op zoek gaan naar doelpunten. Het zal een wedstrijd met maximale intensiteit worden en we zullen maximale focus moeten hebben. We zijn nu zo dichtbij, nu willen we het ook afmaken.’

Schmidt en zijn staf zijn vol vertrouwen en rekenen op de aanvallende bevliegingen van de geheel fitte Madueke en Cody Gakpo, Eran Zahavi en Götze. Met name de laatste is met zijn grote ervaring zeer belangrijk in het topduel met Benfica. Een bettermaker noemde Schmidt de Duitser wat inhoudt dat Götze de spelers om hem heen beter laat functioneren. De Portugese trainer Jorge Jesus roemde Götze ook al.

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here