Home Nieuws Schmidt eerlijk over medische staf maar zegt ook over Thomas: ‘Niemand weet...

Schmidt eerlijk over medische staf maar zegt ook over Thomas: ‘Niemand weet eigenlijk wat hij nou echt heeft’

8507
0

Roger Schmidt zat vrijdagmiddag op de praatstoel voor wat betreft de vele blessures die de PSV selectie tarten.

In gesprek met het Eindhovens Dagblad deed Schmidt een aantal opmerkelijke uitspraken. De Duitse trainer zegt dat zijn relatie met de medische staf en fysiektrainer geheel op orde is en dat de communicatie ook goed te noemen is. “De kwaliteit van de medische staf van PSV is goed en de samenwerking is top”, zegt Schmidt tegen het Eindhovens Dagblad.

“Als we twijfels zouden hebben, zou dat heel slecht zijn voor de club. Dan kun je namelijk niet professioneel werken. De fysieke trainers zijn van hoog niveau en ik geloof niet dat we daar iets laten liggen. De relatie met de medische staf is uitstekend en zou ik willen typeren als heel eerlijk. Soms is gewoon sprake van pure pech. We hebben nu een aantal problemen die lang duren en daardoor komt er automatisch ook meer focus te liggen op de andere blessures, die kort duren. Met André is bijvoorbeeld niks heel ernstigs aan de hand, maar we moeten ook voorzichtig zijn omdat er nog lichte irritatie in zijn enkel is. We doen er alles aan om hem nog tijdig en verantwoord terug te brengen.”

De situatie rond Phillipp Mwene is een andere situatie. Er lijkt te vroeg of juist een verkeerd besluit te zijn genomen over de fitheid van de Oostenrijkse back rond het uitduel tegen Maccabi Tel Aviv. “Bij Phillipp is de situatie gewoon ontzettend tegengevallen. We hadden aanvankelijk goede hoop dat hij snel weer kon spelen en het leek vooral een pijnklacht, maar de problemen hielden aan. Nu is hij er te lang uit om nog risico’s te nemen.”

Dan is daar nog Ryan Thomas, die al maanden uit de roulatie is. Roger Schmidt gaf een opmerkelijk antwoord over de klachten en de blessure van Ryan Thomas. ‘Niemand weet eigenlijk wat hij nou echt heeft’, aldus Roger Schmidt over de knie-problemen van de Nieuw-Zeelander. Dat mag gerust een opmerkelijke uitspraak worden genoemd na maandenlang blessureleed.


Vorig artikelGrote clubs melden zich bij zaakwaarnemer Sangaré, die zijn droomclub in het vizier heeft
Volgend artikelVermoedelijke opstelling PSV in de Kuip: Érick Gutiérrez opnieuw in de verdediging, Götze weer fit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in