Home Nieuws Schmidt blij met resultaten PSV op kunstgras: ‘Alle duels op kunstgras gewonnen...

Schmidt blij met resultaten PSV op kunstgras: ‘Alle duels op kunstgras gewonnen dit seizoen’

146
0

PSV begon zaterdagavond laat aan de terugreis naar Eindhoven in de wetenschap dat er drie belangrijke punten aan het totaal konden worden toegevoegd.

PSV houdt de race om de landstitel nog altijd vol en dat mag een prestatie worden genoemd. In gesprek met ESPN gaf Roger Schmidt aan al verwacht te hebben dat PSV het zwaar zou krijgen tegen Cambuur. “En als je dan op zo’n veld al vroeg achterkomt is het helemaal niet makkelijk”, aldus Schmidt. “Na een zware wedstrijd zoals zondag is de eerstvolgende altijd lastig. Vandaag was er maar één doel en dat was winnen. We verdienden dat ook. Het was niet makkelijk, omdat het voetbal heel anders is dan normaal. Maar uiteindelijk hebben we wel alle duels op kunstgras gewonnen dit seizoen.”

PSV evenaarde een Eredivisie-record door voor de vijftiende keer uit een hoekschop te scoren. Na 80 minuten voetbal stonden er duidelijke cijfers op de borden. Het team van Schmidt wist maar liefst 18 corners te nemen tegenover 1 corner van Cambuur. “Ik was verbaasd over dat record, omdat we voor mijn gevoel veel vaker uit een corner hebben kunnen scoren”, zo gaf Schmidt aan. “Volgens mij hebben we vandaag iets van twintig corners gehad. Dat heb je best een aardige kans om te scoren. We trainen hier vaak op als het schema het toe laat en hebben in onze ploeg ook een paar goede koppers.”

In de tweede helft was Schmidt regelmatig ontevreden over het spel van zijn aanvallers. “De tegenstander blijft altijd het geloof houden als het verschil maar één doelpunt is. We kregen een paar heel goede kansen om de derde te maken en dan was de wedstrijd beslist”, zei hij daarover. “Maar ook in al die momenten zag je dat de bal hier heel anders beweegt. Maar het is wat het is.”


Facebook Comments Box