Home Nieuws Schmidt beseft dat het veel beter moet: ‘Bekervoetbal is moeilijk maar er...

Schmidt beseft dat het veel beter moet: ‘Bekervoetbal is moeilijk maar er zijn spelers die nog moeten werken aan hun beste vorm’

335
0

PSV heeft donderdagavond met 2-1 gewonnen van SC Telstar maar daarmee is wel alles gezegd.

De winst betekende dat de ploeg van Roger Schmidt zich geplaatst heeft voor de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. Er gloort bekersucces maar het moet wel veel en veel beter, beseft ook Roger Schmidt. Het was alles behalve een makkelijke avond, beaamde de Duitse trainer na afloop tegenover ESPN. De Duitse trainer ging het gesprek aan en lijkt zich ook enige zorgen te maken over de vorm waarin de ploeg weet te verkeren.

“We zijn blij, het is toch het belangrijkst dat je je wedstrijden wint. Maar vandaag was niet makkelijk. Vooropgesteld: Telstar heeft het goed gedaan. Zij waren scherp in de duels en zetten goed druk. Ze hadden ook een paar lange, sterke spelers die een behoorlijke uitdaging voor ons waren. Wij moesten echt vechten, het was niet onze beste wedstrijd. Een aantal spelers zijn daarnaast niet 100 procent en ook onze voorbereiding was niet optimaal. Maar goed, voetbal is nooit makkelijk, zeker bekervoetbal niet. Je zult altijd klaar moeten zijn voor de wedstrijd en je kwaliteiten tonen. Uiteindelijk hebben we gewonnen en dat is het belangrijkst.”

Met het oog op de wedstrijd tegen Ajax van aanstaande zondag om half 3, lijken er nog veel zaken verbeterd te moeten worden. Schmidt is het eens met die constatering: “We hebben vandaag voor wat spelers gezorgd door wat spelers te wisselen. Zondag moeten we beter spelen, hopelijk kan ik daarna genieten van een glas wijn.”


Vorig artikelDagbladen richten pijlen op Joël Drommel na nieuwe blunder: ‘PSV strooit Ajax zand in de ogen’
Volgend artikelSV PSV teleurgesteld na Ajax nieuws rond Ihattaren: ‘Niet naar onze conccurent’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in