Home Nieuws Schmidt benoemd Dumfries tot aanvoerder, Rosario en Malen reserve-aanvoerder

Schmidt benoemd Dumfries tot aanvoerder, Rosario en Malen reserve-aanvoerder

237
0

Denzel Dumfries blijft zoals verwacht onbetwist de aanvoerder van PSV.

Zo heeft Roger Schmidt besloten en vrijdagmiddag bekend gemaakt. De zeer aanvallende rechtsback rechtsback heeft van Schmidt de band opnieuw toewezen gekregen en zal aanstaande zondag tegen FC Groningen als eerste het veld betreden namens zijn ploeg en de tos verrichten.

Het mag geen verrassing heten dat de jonge Dumfries opnieuw de leiding krijgt over het team. Op de persconferentie voorafgaand aan het openingsweekend van de Eredivisie vertelde Schmidt dat Dumfries ‘op meerdere fronten het voortouw neemt’, zo schrijft het Eindhovens Dagblad. Het is dan ook logisch dat de verdediger, die in alles het goede voorbeeld geeft, de band opnieuw krijgt. De kans dat Dumfries nog een transfer gaat maken schat Schmidt klein in en de back is zelf ook niet voornemens een stap te maken komende weken.

Enigszins verrassend is dan wel de opvolgende keuze’s in de benoeming van de reserve aanvoerders achter de rechtsback van PSV. Het mag al opmerkelijk worden genoemd dat Pablo Rosario na zijn vorige zeer matige seizoen opnieuw een basisspeler is maar de Amsterdammer is tevens verkozen tot reserve aanvoerder. Klaarblijkelijk zien diverse analisten en de achterban van de club het dan toch niet goed want Rosario was niet alleen bij Mark van Bommel en Ernest Faber basisspeler maar ook onder Schmidt. Rosario draaide een keurige voorbereiding en lijkt in alles opnieuw een basisspeler te zijn.

Achter Pablo Rosario is Donyell Malen aangewezen als reserve-aanvoerder. Rosario startte vorig seizoen vaak als aanvoerder, maar stond het aanvoerderschap na een zeer matige periode uiteindelijk af aan Dumfries. Daarnaast heeft ook Malen tegenover Schmidt bewezen dat hij een leidersrol in de groep aankan en de spits is daar dan ook voor beloond, zo gaf Schmidt aan.

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here