Home Nieuws Schmidt analyseert PSV – Vitesse en ziet toekomst voor Mauro als linksback

Schmidt analyseert PSV – Vitesse en ziet toekomst voor Mauro als linksback

1442
0

Mauro Junior maakte opnieuw indruk als linksback in de wedstrijd tegen Vitesse.

Het experiment lijkt Roger Schmidt dusdanig te bevallen dat het niet uit te sluiten valt dat de Braziliaan de competitiestart als linksback gaat invullen.

Na de duels met SC Verl en KFC Uerdingen speelde Mauro Júnior dus ook tegen Vitesse als linksachter. “We werken er met hem aan, want we hebben geen echte linksback in de selectie”, zegt Schmidt tegen FOX Sports.

“Daarom ontstond het idee om Mauro op die plek te proberen. Hij heeft het goed gedaan op de trainingen en in de wedstrijden en staat open voor deze positie. Het is een goede start en ik ben ervan overtuigd dat dit niet het einde is van zijn ontwikkeling als linksback.”

“Mauro heeft veel kwaliteiten aan de bal en kan op deze positie ook vooruit. Hij is niet de grootste, maar wel heel dapper en in staat om duels te winnen. Ik denk dat we hem meer tijd moeten geven om zich op deze positie te focussen en dan zullen we zien.”

Het echt pressen was tegen Vitesse nog niet echt zichtbaar maar Schmidt is desalniettemin niet ontevreden over het oefenduel. “We stonden niet altijd compact genoeg. Maar om druk te kunnen zetten moet je ook heel fit zijn. We trainen erg hard op dit moment, dus de spelers kunnen niet heel vers zijn. Maar we gebruiken de trainingen om fit te worden voor de competitie. Dit was weer een stap vooruit.  Natuurlijk moeten we ons verbeteren.”

PSV kon niet beschikken over de geblesseerden Armando Obispo, Ritsu Doan, Érick Gutiérrez en Bruma. “Niks ernstigs. Het zijn geen grote blessures. Ik hoop ze snel weer terug te hebben.” Nick Viergever viel uit met spierklachten. “Dat moeten we eerst onderzoeken”, aldus Schmidt in zijn analyse over PSV – Vitesse.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here