Home Nieuws Schmidt al maanden in gesprek met Benfica, wedstrijd Benfica – PSV maakte...

Schmidt al maanden in gesprek met Benfica, wedstrijd Benfica – PSV maakte veel indruk in Lissabon

391
0

Volgens het Duitse BILD wordt Roger Schmidt de nieuwe trainer van Benfica.

Het Duitse medium weet te melden dat Roger Schmidt al enkele maanden in gesprek is met Benfica. De eerste gesprekken zouden dateren van december dan wel januari. Dat betreft ook de periode dat Roger Schmidt een concreet aanbod kreeg van Red Bull Leipzig maar daar meteen van af zag. Wel wilde de Redbull-club meteen toeslaan en Schmidt in de wintertop wegkapen uit Eindhoven. Schmidt bedankte vriendelijk voor de eer en richtte zich vol overgave op PSV.

Volgens het Duitse medium zou Schmidt al in de winterstop in contact gekomen zijn met de Portugese topclub uit Lissabon. Clubicoon en directeur voetbalzaken Rui Costa zou zich hebben ingespannen om de trainer naar Lissabon te halen. Op voorspraak van Rui Costa werden de gesprekken met Schmidt in Düsseldorf opgestart. Het bestuur van Benfica zag PSV eerder dit seizoen twee keer indruk maken in het tweeluik tegen de club uit Lissabon. Rond die wedstrijden werd de belangstelling voor Schmidt en zijn speelstijl, die weliswaar in Eindhoven zelden tot volle wasdom is gekomen, reeds geboren.

Schmidt kan het seizoen in Eindhoven nog van veel glans gaan voorzien. Club en trainer zijn nog kansrijk voor drie hoofdprijzen. Roger Schmidt is er veel aan gelegen PSV te verlaten met één of meerdere hoofdprijzen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here