Home Nieuws Schmidt aast op winst tegen Ajax: PSV mist Madueke en Gakpo in...

Schmidt aast op winst tegen Ajax: PSV mist Madueke en Gakpo in Amsterdam

1159
0

Er kan een streep door de naam van Noni Madueke wat zijn speelkansen voor zondag aangaan.

Bij het aanschouwen van zijn wissel donderdagavond was al zichtbaar dat Ajax – PSV onhaalbaar zou zijn en zo geschiedde. Madueke heeft een spierblessure maar niet getreurd want Yorbe Vertessen laat wekelijks zien zich meer dan goed staande te kunnen aanhouden als het erop aankomt en bovendien maakte de jonge Belg een prima ontwikkeling door.


UPDATE 19.30u: Ook Cody Gakpo ontbreekt tegen Ajax.

Eerder bericht: Dan Cody Gakpo. Achter de naam van Gakpo staat nog steeds een vraagteken voor zondagmiddag maar het heeft er alle schijn van dat Gakpo alsnog inzetbaar is in Amsterdam. De 22-jarige aanvaller liep tegen AS Monaco een enkelblessure op en zal een MRI-scan ondergaan, zodat er zaterdagmorgen meer duidelijkheid verschaft kan worden.

“Noni heeft een spierblessure. Ik verwacht dat hij de komende weken niet kan spelen. Ik kan pas later vanmiddag, na een scan, zeggen wat de ernst van de blessure is”, zei Schmidt vrijdagmiddag tegen de NOS. “We moeten zien of hij kan spelen.”

Roger Schmidt en PSV azen in ieder geval op de winst in de Johan Cruijff Arena. Schmidt heeft dinsdagavond gezien dat Ajax hoe dan ook erg kwetsbaar is achterin en dat Daley Blind naast zijn aanvallende impulsen erg zwak in de omschakeling is. De ploeg van ten Hag oogt kwetsbaar in de laatste lijn en daar willen Schmidt en zijn selectie van gaan profiteren zondagmiddag.

Later meer.