Home Nieuws Scheidsrechtersbaas wilde hogere schorsing voor Mauro Júnior

Scheidsrechtersbaas wilde hogere schorsing voor Mauro Júnior

11222
2

De rode kaart die verdediger annex middenvelder voor Mauro Júnior in de uitwedstrijd bij FC Emmen kreeg, maakt nog altijd vele tongen los.

Mauro Júnior speelt alweer enkele weken zijn wedstrijden voor PSV maar in Zeist gaat het nog altijd over de forse overtreding van de Braziliaan. Hoe zit dat precies? Het begon eigenlijk bij Hans Kraaij, die het onvoorstelbaar als even belachelijk vond dat Mauro Júnior een minimale schorsing van slechts twee wedstrijden kreeg.

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond had zelf een veel hogere schorsing willen zien voor Mauro Júnior. Althans, dat zegt Hans Kraaij junior. “Ik riep: hoe is het mogelijk dat Mauro Júnior voor een aanslag op FC Emmen-speler Rui Mendes maar twee wedstrijden krijgt?”, begint Kraay bij Voetbalpraat van ESPN.

Kraaij gaat verder: ‘Waarom ageren jullie daar niet tegen bij de tuchtcommissie? Iedereen kan blijkbaar alles doen en niemand krijgt meer dan twee wedstrijden. Toen zei Van Egmond: wij hebben niets te ageren, de tuchtcommissie staat onder curatele bij de clubs’, gaat Kraay verder.

“De clubs hebben aangegeven dat ze niet zulke hoge schorsingen willen. Van Egmond wil voor een dergelijke aanslag van Mauro vier, vijf of zes wedstrijden. Maar, voor een aanslag is het maximale: vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk”, aldus een verontwaardigde Hans Kraaij.


Vorig artikelWesley Sneijder wijst naar scheidsrechter bij eerste Utrecht treffer en vindt dat PSV is benadeeld
Volgend artikelJoshua Brenet kijkt enorm uit naar PSV – FC Twente: ‘PSV eerste liefde, het thuisfront’

2 REACTIES

  1. Kraait heeft gelijk als je naar bepaalde overtredingen kijk waar kleine dingen gebeurt met 2x geel dan krijgt men 4 westrijden dat is belachelijk en een overtredingen waar een speler 6 weken met een blessure loopt een speler die zal mauro die moet je gewoon 10 westrijden schorsing geven

  2. Klopt idd wat kraay zegt. Je ziet nog maar zelden een echte straf. Kreeg je eerst al 1 wedstrijd als je de scheids tegenspraak, nu krijg je hooguit 3 wedstrijden als je iemand blijvend invalide stapt…extra of per ongeluk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in