Home Nieuws Scheidsrechtersbaas van Egmond bevestigt: ‘Rode kaart voor Feyenoord’

Scheidsrechtersbaas van Egmond bevestigt: ‘Rode kaart voor Feyenoord’

1138
0

Bas Nijhuis krijgt links en rechts de complimenten voor de wedstrijd PSV – Feyenoord toebedeeld maar de leidsman heeft een paar cruciale momenten over het hoofd gezien.

Zo bevestigde scheidsrechtersbaas Dick van Egmond zondagavond. Het moment rond Boscagli en Orkun Kökcü was een duidelijk moment en de overtreding van Malacia op Dumfries leverde ook gespreksstof op in de ESPN studio’s. Het zou immers de tweede gele kaart voor de Feyenoorder zijn geweest.


Het was een van de momenten die Van Egmond zondagavond besprak bij ESPN. Het incident gebeurde in de rug van scheidsrechter Bas Nijhuis en de VAR mag dan alleen ingrijpen als hij het een rode kaart vindt.

‘Dit is een heel dubieus gevalletje, hoor’, reageerde Van Egmond. ‘Volgens de regel kun je hier wegkomen met een gele kaart, dan blijft de VAR ervanaf. Maar ik denk dat dit wel een rode kaart waard is. Dit is een heel bewuste stoot met zijn elleboog, met zijn arm. Hij doet het met zoveel opzet dat hier best een rode kaart voor gegeven mag worden. Maar die discussie is lastig, want het staat in de regels dat het met de nodige kracht moet gebeuren.’