Home Columns Schandalige analyse | Valentijn Driessen is een teleurgestelde voetbalsupporter

Schandalige analyse | Valentijn Driessen is een teleurgestelde voetbalsupporter

6729
1

Het Nederlands Elftal liet vrijdagavond een aantal verschillende gezichten zien op het mondiale eindtoernooi in Qatar.

Het resultaat is teleurstellend te noemen maar Oranje verlaat met opgeheven hoofd het WK in Qatar. Er zijn landen die dat bepaald niet kunnen concluderen als het over de eindronde in het ministaatje gaat. Zo verlieten België, Duitsland, Spanje en Brazilië het WK met de staart tussen de benen en via de achterdeur. Nederland kwam steeds beter in het toernooi en rechtte de rug tegen Argentijnse schopploeg van Lionel Messi, die met zijn gedrag tijdens en na afloop van zijn voetstuk viel.

Het ging weken over de speelstijl, waar inderdaad terechte twijfels over waren maar Oranje stond er wel en deed wat het moest doen. De ploeg van Louis van Gaal verloor sinds 2010 geen enkele wedstrijd op een WK eindronde en ook in 2014 en nu in 2022 werd er niet verloren. Het land vocht na afloop van de penaltyreeks tegen de tranen en zocht als troost naar verklaringen. Al snel werd er naar de Spaanse scheidsrechter van dienst gewezen, die een zeer dubieuze rol vertolkte. Al tijdens het rustsignaal werd duidelijk dat Lionel Messi niet tevreden was met de arbiter. De aanvoerder zocht de leidsman op en bleef op hem inpraten. In de tweede helft ging de arbiter door met het nemen van uiterst dubieuze en schandalige beslissingen. Toegegeven, Oranje creëerde weinig kansen maar dat had meer van doen met de speelstijl van de Argentijnen, die zich hadden aangepast aan Oranje.

Strijdend en eensgezind ging Oranje ten onder, in een wedstrijd waarin het gehele land voelbaar achter de ploeg ging staan. Na afloop werden er echter verschillende conclusies getrokken die zo nu en dan kant noch wal raakte. Zo maakte de Telegraaf bij monde van Valentijn Driessen zich schuldig aan een schandalige analyse over de wedstrijd en het toernooi van Oranje. Driessen, normaal gezien een kundig analist en journalist met hier en daar scherpe randjes, kon zijn teleurstelling over de uitschakeling niet voor zich houden en gedroeg zich als een verdrietige voetbalsupporter die de exit op een WK niet kan verwerken. Driessen maakte Oranje, Louis van Gaal en zijn spelers met de grond gelijk in een analyse die een emotionele Zuid-Amerikaanse voetbaljournalist zou typeren.

‘Van Gaal en de internationals hebben in Qatar zwaar gefaald’, begint Driessen, die vervolgens gelouterde internationals als Virgil van Dijk, Memphis Depay en Frenkie de Jong met de grond gelijk maakt. ‘De leiders van Oranje zijn pseudo-persoonlijkheden’, vindt Driessen. ‘Van Gaal drong zich op als de grote ster van de show’, haalt Driessen nog eens stevig uit naar de bondscoach, die ook de oom waar je je op verjaardagsfeestjes ongemakkelijk bij voelt omdat hij iedereen wil zoenen, stelt de zwaar overdrijvende Driessen vast.

Driessen rept ook over een farce en sprookjesverhalen van de bondscoach en de saaiste WK ploeg die luistert naar de naam Oranje. ‘Oranje: anoniem gekomen, anoniem vertrokken en niemand die er wakker van ligt dat de saaiste WK ploeg het vliegtuig naar huis heeft gepakt’, klinkt het.

‘Op het moment dat er tegen Argentinië geleverd moest worden, gaf niemand thuis’, schrijft Driessen, die dan toch klaarblijkelijk met een andere blik naar de wedstrijd heeft gekeken dan de rest van het land want Oranje vocht en knokte tot het er bij neer viel. Driessen lijkt in zijn ronduit schandalige gefrustreerd te zijn door Louis van Gaal gezien de vele clashes tussen de twee. Valentijn Driessen is na Nederland – Argentinië niets meer dan een emotionele teleurgestelde voetbalsupporter. Net zoals de rest van het land.

https://twitter.com/psvinside/status/1601515397672574976?s=46&t=xS8hagHDFHdf_IadSJqa5A


Vorig artikelAS Roma eerste gegadigde voor Jarrad Branthwaite, Everton overweegt verkoop
Volgend artikelOefenzege PSV tegen Poolse nummer een valt in het niet bij exit Oranje, Messi kop van jut

1 REACTIE

  1. Driessen is de luis in de pels van Louis. Maar heeft het wat mij betreft het wel bij het rechte eind dit keer. Het uitgedokterde systeem was puur gericht op resultaat, maar geen enkele speler kwam erin tot bloei, zelfs Gakpo kwam lang niet zo goed in zijn spel dan vanaf links, en blonk vooral uit door 3 kansen met 3 goals. Van de 5 gespeelde potjes waren er 4.5 niet om aan te gluren. En dat tegen tegenstanders waar je normaal gezien niet voor hoeft te vrezen. Nee dat was weer een gemiste kans en een mislukt experiment.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in