Home Nieuws PSV wil verlies beperken, Schalke dient toch te betalen voor Timo Baumgartl

PSV wil verlies beperken, Schalke dient toch te betalen voor Timo Baumgartl

2130
0

Het moet voor Timo Baumgartl bepaald geen pretje te zijn want de Duitse verdediger geraakt maar niet weg bij de club waar geen toekomst meer voor hem is.

Wel is Baumgartl op weg naar de uitgang bij PSV en het heeft er alle schijn van dat de verdediger op weg is naar Schalke. Dat zal niet transfervrij gaan gebeuren, zoals eerder deze week het geval leek te zijn. Meerdere media wisten te melden dat PSV Timo Baumgartl transfervrij naar Schalke zou laten vertrekken, ten einde de verdediger perspectief op een nieuwe club te bieden maar ook om ruimte in het salarishuis te creëren voor nieuwe broodnodige verdedigers.

De zaken liggen momenteel toch wat anders want PSV hoopt toch nog wat over te houden aan de overstap van Timo Baumgartl naar Schalke 04. Het Eindhovens Dagblad spreekt tegen dat de 27-jarige Duitser transfervrij mag vertrekken bij PSV.

Sky Sport Germany meldde woensdag dat het tot medio 2024 lopende contract van Baumgartl ontbonden zal worden, zodat hij bij Schalke 04 aan de slag kan. Volgens het Eindhovens Dagblad is een deal wel aanstaande maar wenst PSV het verlies te beperken. Schalke zette afgelopen dagen in op het transfervrij overnemen van Baumgartl, die in de Bundesliga nog altijd een goede naam heeft na zijn jaren bij Union Berlin.

Beide clubs zijn in onderhandeling, maar Baumgartl traint op dit moment nog volop mee met de selectie van Peter Bosz tijdens het trainingskamp in Oostenrijk. Baumgartl staat nog voor enkele miljoenen in de boeken en PSV is niet van plan hem ‘weg te geven’, nadat in 2019 ruim tien miljoen euro voor hem werd betaald.

Hoe de selectie er over enkele weken uit zal zien is toch nog een vraagteken. PSV zet in op de komst van nog drie nieuwe spelers maar de de onderhandelingen met de drie betreffende clubs, te weten AC Milan, Vfl Wolfsburg en Tottenham Hotspur, verlopen nog niet heel soepel. Over ruim twee weken wacht de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League. Maandag 24 juli vindt de loting plaats.


Vorig artikelLoting Champions League komt dichterbij: Dit zijn de zes mogelijke tegenstanders voor PSV
Volgend artikel‘Jordan hou op met zeiken, ga voetballen’ | Gaat Jordan Teze zich revancheren onder Peter Bosz?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in