Home Nieuws Schalke 04 schorst Timo Baumgartl na openlijke kritiek, verdediger krijgt bijval van...

Schalke 04 schorst Timo Baumgartl na openlijke kritiek, verdediger krijgt bijval van fans

2696
0

Schalke 04 is even niet zo blij met Timo Baumgartl.

De verdediger, die deze zomer na enkele weken getouwtrek over de financiële voorwaarden rond zijn transfer van PSV naar Schalke, ging volgens zijn werkgever te ver in zijn kritiek op de trainer.

De Duitse club maakte de schorsing officieel door het via de sociale kanalen van de club te melden. Schalke wenst Baumgartl even niet te zien, is de conclusie na diens openlijke kritische uitspraken in een tv-interview.

Schalke 04 staat momenteel op een teleurstellende vijftiende plaats in de tweede Bundesliga en verloor dit weekend tegen nummer twee St. Pauli.

Baumgartl kon zichzelf na de wedstrijd niet beheersen en leverde een live televisie-interview
felle kritiek op de trainer-coach van Schalke. Er werd te aanvallend voetbal gespeeld volgens de Duitse verdediger.

‘Dat is de filosofie van de coach’, begon Baumgartl bij Sky. ‘Maar tegen sterke ploegen als Magdeburg of St. Pauli is het voor ons heel moeilijk om aanvallend te voetballen en moeten we 1-op-1 spelen achterin. Dat is veel te riskant. Als we na dertig minuten spelen met 3-0 achter hadden gestaan, hadden we niet mogen klagen.’

Baumgartl ging verder na de vragen die hij kreeg. De interviewer speelde handig in op de uitspraken van de verdediger. Op de vraag of de spelers Schalke 04 nog wel achter de trainer staan, reageerde de verdediger als volgt:

‘Dat is een vraag. Hij heeft een plan voor ons, maar we blijven steeds tegen dezelfde situaties aanlopen.’

Voor Schalke 04 bleek het genoeg te zijn. De Duitse club besloot Baumgartl voor deze woorden te straffen en een schorsing op te leggen, welke inmiddels via de clubkanalen gedeeld werd.

De 27-jarige verdediger moet aankomende week met de beloften meetrainen en zal een boete moeten betalen. Baumgartl heeft zichzelf via de officiële clubkanalen inmiddels geëxcuseerd bij het team en de fans van de club. ‘Dit mag een speler met mijn ervaring niet overkomen. Ik heb me verontschuldigd bij Reis en ik ben blij dat hij deze heeft aanvaard.’

Opvallend genoeg blijken vele fans achter de woorden van de verdediger te staan. De fans betichten de clubleiding van slecht beleid en zien de uitspraken van Baumgartl als logische uitspraken, die juist de mening van de fans weten te vertolken.

https://x.com/s04/status/1705898586309902718?s=46&t=EGruE31ddxKBj8KqJbLVMA


Vorig artikelNoa Lang wijst naar wisselbeleid Peter Bosz: ‘Vind dat wel vervelend’
Volgend artikelWordt Luuk de Jong te weinig beschermd?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in