Home Nieuws Schakelen tussen Arsenal en Almere City mag geen enkel probleem zijn, Peter...

Schakelen tussen Arsenal en Almere City mag geen enkel probleem zijn, Peter Bosz wil niets horen over Almere-stadion

692
0

PSV reisde donderdagmorgen terug van Londen naar Eindhoven en begon meteen aan de voorbereiding op de wedstrijd tegen Almere City.

Even schakelen voor de PSV-selectie? Laat Peter Bosz het niet horen want de trainer eist volledige focus tegen de promovendus uit Almere. Er dient zaterdagavond gewonnen te worden in Almere. Peter Bosz eist het maximale van zijn spelers en wenst ook niet meer achterom te kijken. De nederlaag in Londen is geleden en dus dient de blik op Almere City te worden gericht.

Het verschil tussen het Emirates Stadium en het Yanmar Stadion is groot, maar dat mag volgens trainer Peter Bosz nooit van invloed zijn op de prestatie van een speler. Dat liet de trainer duidelijk naar voren komen vrijdagmiddag in zijn voorbeschouwing op de wedstrijd tegen Almere City.

“Ik vond dat nooit moeilijk, als speler”, aldus Bosz, die daarmee doelt op het verschil in grootte tussen de Europese wedstrijd in Londen en het Eredivisie-duel in Flevoland. “Ik vond het heerlijk om twee wedstrijden in de week te kunnen spelen. Ik kan me moeilijk verplaatsen in spelers, die dat wel moelijk vinden”, zei de trainer in gesprek met De Telegraaf.

Bosz gaat de PSV-selectie daar bij de afsluitende bespreken ook zeker aan herinneren. “Dit is wat ik verwacht van een speler bij een topclub. We willen graag Champions League spelen, dat hebben we zelf bewerkstelligd, maar dat brengt de verplichting mee, dat je de nationale competitie niet verwaarloost. Er is geen enkel excuus om te zeggen: het stadion ziet er anders uit.”

Bosz vertelde nog enkele anekdotes uit zijn loopbaan, over ploeggenoten die tijdens zijn loopbaan wel eens wat meer moeite hadden met die overgang. Ook in zijn jaren als trainer gebeurde dat. Als dat voorbij kwam, greep Bosz hard in. “Ze uitschelden. Hard werken, dat hoort erbij”, zei Bosz, die nog niet wilde zeggen of hij gaat rouleren. “Ik ben hier niet gekomen om mensen te pleasen.”

Zoals gezegd: er dient te worden geschakeld tussen Arsenal en Almere. Wie dat volgens Bosz niet lukt, is geschikt voor topvoetbal. “Vroeger als speler hielp ik in zo’n situatie soms een handje en schold ik weleens als medespelers niet mee wilden of konden. Deze wedstrijd is niet te vergelijken met wat we van de week hebben meegemaakt. Maar dat we kort moeten dekken? Dat moet ook in Almere. Zij hebben hun systeem veranderd en Alex Pastoor is nu met vijf man achterop gaan spelen”, aldus de goed ingelichte Bosz op de persconferentie vrijdag in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

“Als speler vond ik dat geen enkel probleem, de mindset veranderen. En ik kan me ook moeilijk in spelers verplaatsen als dat wel zo is. Er is ook nu geen enkel excuus en we moeten winnen. Dit is wat ik verwacht van spelers als ze bij een topclub zitten. We willen twee keer spelen per week. Dat brengt de verplichting mee om de nationale competitie niet te verwaarlozen. Dat hebben we tot nu toe ook niet gedaan. We hebben vier Europese wedstrijden al gespeeld en altijd goed gereageerd. De brede selectie draagt daaraan bij”, aldus Peter Bosz, die niets anders dan een overwinning eist in Almere.


Vorig artikelAndré Ramalho krijgt snel weer een herkansing in Almere, Bella-Kotchap niet tegen Almere City
Volgend artikelTeleurstelling rond het Emirates Stadium | Ook sommige Arsenal-fans kwamen ‘bedrogen’ uit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in