Home Columns Schaamteloos bewegen tussen PSV, Feyenoord en Ajax | Vermoedelijk wil de zaakwaarnemer...

Schaamteloos bewegen tussen PSV, Feyenoord en Ajax | Vermoedelijk wil de zaakwaarnemer gewoon druk zetten op PSV

2194
0

De gedachten gaan terug naar de streken van de zaakwaarnemer van Gaston Pereiro. Zegt de naam Paco Casal u nog iets? Die naam doet Marcel Brands nog altijd huiveren na vele zeer vervelende onderhandelingen.

Brands sprak zich later voor zijn doen ongewoon krachtig uit met de woorden dat PSV met zulke zaakwaarnemers niets meer van doen wilde hebben. Pereiro tekende op 15 juli 2015 een contract tot en met het seizoen 2019/20 bij PSV, dat circa zes miljoen euro voor hem betaalde. Pereiro reisde op 14 juli naar Nederland om te tekenen, maar de onderhandelingen tussen PSV en zijn zaakwaarnemer Paco Casal werden tot twee keer toe onderbroken vanwege aanvullende eisen. Na vijf jaar PSV verhuisde de aanvaller naar de Serie A maar ook bij die onderhandelingen louter kwalijke praktijken, nadat de heer Casal eerder weigerde mee te werken aan een transfer van Pereiro naar Spartak Moskou, waar Pereiro zelf wel oren naar had.

Kortom, de wens van de speler bleek ook hier niet de wens van de zaakwaarnemer te zijn. Eenzelfde verhaal rond Isaac Babadi, waar de wens van de speler niet de wens van de zaakwaarnemer(s) is dan wel zijn. Er zijn zaakwaarnemers én zaakwaarnemers. Er zijn zaakwaarnemers die alle fatsoensregels overtreden en steeds over de grens gaan en zaakwaarnemers die binnen de lijnen van de fatsoensnormen blijven.

We kunnen ondertussen toch wel concluderen dat de contractsituatie rond Isaac Babadi veel overeenkomsten vertoond met de situaties destijds rond Zakaria Labyad, Zakaria Bakkali en dus Gaston Pereiro. Het maakt niet uit hoe, als er maar zoveel mogelijk geld uit de onderhandelingen wordt getrokken. ‘Trekken’ is hier precies de juiste omschrijving want de broers alsmede de zaakwaarnemer van Isaac Babadi lijken zich momenteel schaamteloos te bewegen tussen de verschillende Eredivisie-topclubs.

Isaac Babadi wordt schaamteloos ingezet en gebruikt om zoveel mogelijk geld te trekken uit onderhandelingen en gesprekken met PSV, Feyenoord én Ajax. Alle drie de Nederlandse topclubs zijn in de race voor de handtekening van de jonge topvoetballer of beter gezegd de handtekening van de familie Babadi. De hoofdrolspeler zelf heeft maar één wens en dat is een langer verblijf alsmede een toekomst opbouwen bij PSV. Het heeft er daarom ook alle schijn van dat PSV niet de stekker uit de onderhandelingen trekt omwille van de wens van de speler, die maar al te graag bij PSV wenst te blijven. Onze grieven zijn dan ook niet gericht op de speler zelf maar op de hoofdrolspelers rondom het toptalent.

Het Feyenoord-medium 1908.nl meldt dat de gesprekken met Feyenoord zeer positief verlopen en zich in de richting van een eventueel overeenkomst bewegen. Navraag leert PSV Inside dat het best weleens tegen kan vallen met die zogenaamde gesprekken tussen Feyenoord en Isaac Babadi. Rotterdamse insiders melden tegenover PSV Inside dat het medium 1908.nl het geregeld bij het juiste eind heeft maar er evenzo vaak naast zit in verband verkeerde verkregen informatie. ‘Vermoedelijk wil de zaakwaarnemer gewoon druk zetten op PSV’, luidt de conclusie van onze Rotterdamse bron. Een lezing die inmiddels ook door het Eindhovens Dagblad onderschreven wordt.

Feyenoord lijkt wel plannen te hebben met Isaac Babadi en ziet in hem een geschikte aanvallende middenvelder en linksbuiten. De Rotterdammers zien in de geboren Nijmegenaar een basisspeler, waardoor het overweegt van Calvin Stengs de vaste rechtsbuiten te maken. Op het middenveld zou er dan een plekje vrijkomen voor het talent van PSV.

De verwachting van 1908.nl is dat Babadi eerder naar Feyenoord toe zal komen, als trainer Arne Slot ook na dit seizoen in De Kuip blijft. Ook de oefenmeester van de Rotterdammers is namelijk bij de gesprekken betrokken. Naast Feyenoord en PSV, dat Babadi zijn contract wil verlengen, is ook Olympique Marseille in de markt voor de middenvelder.


Vorig artikelIsaac Babadi voert concrete gesprekken met Feyenoord, ‘Babadi geraakt overtuigd van plan Feyenoord’
Volgend artikelMaarten Wijffels lyrisch: ‘Wat een vondst van Peter Bosz’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in