Home Nieuws Sangaré wijst naar Érick Gutiérrez: ‘Hij draagt bij aan mijn hogere niveau’

Sangaré wijst naar Érick Gutiérrez: ‘Hij draagt bij aan mijn hogere niveau’

458
0

Ibrahim Sangaré is dit seizoen een bepalende speler geworden. Met recht mag worden gesproken van een toptransfer, die John de Jong op zijn conto mag schrijven.

John de Jong krijgt veel kritiek te verwerken maar de credits voor de transfer van Ibrahim Sangaré van Toulouse naar PSV zijn wel degelijk voor de Jong. Ibrahim Sangaré is inmiddels niet meer uit de basisformatie van Roger Schmidt te denken en dat is mede ta danken aan zijn Mexicaanse kompaan op het middenveld. Sangare is dan ook heel blij met Érick Gutiérrez. De twee internationals spelen nu al een tijdje samen op het middenveld en dat gaat volgens de Ivoriaan naar behoren.

Dit seizoen knokte Gutiérrez zich in de basisopstelling en Sangaré denkt dat dat voor hem ook goed is geweest. “Hij is echt een geweldige speler en een heel fijn mens”, klinkt het tegenover De Telegraaf. “We vullen elkaar goed aan en dat heeft er ook aan bijgedragen, dat ik dit seizoen een hoger niveau heb kunnen halen.” De Ivoriaan weet zich gesteund door de degelijkheid van Guti naast zich en prijst daarom de kwaliteiten van Guti. “Hij is altijd rustig aan de bal, stelt zich goed op. Ik houd ervan om met dat soort spelers samen te spelen. Guti is een complete middenvelder en voegt echt iets toe aan het team.”

Met de Mexicaan naast zich is het voor Sangaré makkelijker voetballen, stelt de Ivoriaan vast. “Mijn statistieken zijn een stuk beter. Meer goals, meer assists, maar dat kan nog beter. Ik heb mezelf ook sterk verbeterd op het vlak van het balverlies. Daar heb ik hard aan gewerkt. Ten opzichte van vorig seizoen ben ik daarin echt vooruitgegaan. Ik heb minder risico in mijn spel gelegd.”


Vorig artikelFred Rutten zei nee tegen Manchester United en geeft voorkeur aan PSV
Volgend artikelFred Rutten over de grote pupillen van Jonathan Reis: Het meest vervelende moment: ‘Jonathan, het is over’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in