Home Nieuws Sangaré veroverde 19 ballen in Sittard, Schmidt moet nog niet denken aan...

Sangaré veroverde 19 ballen in Sittard, Schmidt moet nog niet denken aan Africa Cup en 23 januari PSV – Ajax

1996
0

PSV lijkt op weg om na de winterstop de titelrace vol aan te gaan met Ajax.

De koploper liep zondagavond tegen een nieuw gelijkspel aan en zag de voorsprong op PSV in een week tijd slinken van 4 punten naar 0 punten. Slechts een beter doelsaldo is dat wat PSV en Ajax nog scheidt op de ranglijst. PSV wil lessen trekken uit de maand januari van vorig jaar, waarin het verschil met Ajax flink op liep e uiteindelijk tot een achterstand van 16 punten wist te leiden.

PSV zal na de winterstop fris en sterk moeten zijn om meteen de strijd om de titel aan te gaan met de concurrent uit Amsterdam. Dat zal wel moeten gebeuren zonder aanjager en balveroveraar Ibrahim Sangaré. De middenvelder kan erg heersend spelen en weet daarnaast momenteel uit te groeien tot een heuse steunpilaar. Tegen Fortuna nam hij PSV bij de hand. Sangaré had tegen de Limburgers maar liefst 19 balveroveringen, het op één na hoogste aantal voor een speler in de eredivisie dit seizoen.
De Ivoriaan heerste op het Limburgse gras en de spelers van Fortuna hadden dan ook veel respect voor de krachtpatser uit Ivoorkust. Sangaré was overal waar zijn team hem nodig had. Sangaré scoorde ook weer na een aanval die hij zelf opzette. Het was zijn derde goal van het seizoen, waarvan hij er één maakte op het podium van de Europa League. Roger Schmidt ziet zijn middenvelder met de week belangrijker worden.

Toch zal de titelrace in januari zonder de Ivoriaan gaan aanvangen. Op 9 januari begint in Kameroen het toernooi om de Afrika Cup en op 20 januari is de laatste poulewedstrijd van Ivoorkust, terwijl in de eredivisie PSV – Ajax op 23 januari op de kalender staat. De verwachting is dat Ivoorkust zich wel zal plaatsen voor de volgende ronde van de Africa Cup en PSV Sangaré dus tot eind januari zal moeten missen.

Roger Schmidt beseft dat sleutelspeler Sangaré in januari gemist moet gaan worden maar daar wil de trainer nog niet aan denken. ‘Als trainer zoek je spelers die reliable zijn, betrouwbaar. Soms is Ibrahim bij ons top-top, de rest van de tijd is-ie altijd gewoon goed. We hebben ook spelers die in betrouwbaarheid nog duidelijk moeten groeien’, aldus Roger Schmidt over Ibrahim Sangaré.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here