Home Nieuws Sancties tegen Rusland: PSV heeft eenvoudige antwoorden op logische vragen

Sancties tegen Rusland: PSV heeft eenvoudige antwoorden op logische vragen

3272
0

PSV deed stevig zaken met Spartak Moskou en dus kreeg de club vragen vanuit verschillende hoeken en instanties.

Uiteraard was de club gedegen voorbereid en wist het afgelopen dagen de logische en verwachte vragen, eenvoudig te pareren. De club ging de discussie niet uit de weg. Een woordvoerder van PSV heeft daarom verantwoording afgelegd voor de transfer van Guus Til naar PSV. De overgang is enigszins omstreden, aangezien PSV een transfersom betaalt aan het Russische Spartak Moskou. Wel maakt die club gebruik van een buitenlandse bankrekening.

Door de oorlog in Oekraïne heeft Rusland internationale handelssancties opgelegd gekregen. Sommige mensen vragen zich af of het ethisch wel verantwoord is om dan zaken te doen met Spartak. “Natuurlijk snappen wij die discussie en gaan we die ook niet uit de weg. Maar we hebben onze afwegingen zorgvuldig gemaakt en om meerdere redenen besloten het op deze manier toch zo te doen”, klinkt het vanuit de club tegenover Voetbal International.

“Spartak Moskou en de eigenaren staan niet op de sanctielijst van de Europese Unie”, vervolgt de woordvoerder van de club. “Daarnaast geeft de FIFA aan dat als je voetballers uit Rusland en Oekraïne aan het voetballen kan krijgen, clubs dat niet moeten laten. En wellicht het belangrijkst, is het belang van Guus Til zelf. Die is ontzettend blij dat hij nu bij PSV zit. Hij wilde weg uit Rusland en zocht naar zekerheid en stabiliteit. Die hebben wij hem met dit meerjarenplan gegeven”, aldus de logische verklaring vanuit Eindhoven.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here