Home Nieuws Sambo spreekt zich uit: ‘Mijn doel is om bij PSV in het...

Sambo spreekt zich uit: ‘Mijn doel is om bij PSV in het eerste te komen’

1272
0

Shurandy Sambo richt zich volledig op het EK met Jong Oranje in Georgie. Maar de rechtsback heeft zichzelf wel doelen gesteld de komende weken en maanden.

In gesprek met Voetbal International weet Sambo zich nader te verklaren over de transferperikelen rondom zijn persoon. De verdediger is open, spreekt openhartig over zijn toekomst en draait er vooral niet omheen. Dat mag best een verademing worden genoemd want wie spreekt zich tegenwoordig in de voetballerij nog open uit over zijn wensen en doelen, laat staan over transferperikelen.

Er om heen draaien is aan Shurandy Sambo niet besteed en dus is Sambo eerlijk over de interesse uit Amsterdam, die er wel is maar nog niet al te serieus lijkt. Er is nog geen enkel bod op Sambo binnen gekomen bij PSV, weet de verdediger over zijn eigen positie te vertellen tegen weekblad Voetbal International. De verdediger heeft zelf ook geen contact gehad met Ajax, dat geldt wel voor zijn zaakwaarnemers, die contact legden met de zaakwaarnemer van de verdediger.

“Mijn zaakwaarnemer heeft mensen binnen Ajax gesproken”, zegt Sambo in gesprek met Voetbal International. “Ik zelf heb ook contact gehad met Maurice Steijn. Hij is een jaar lang mijn trainer geweest, dus dan heb je sowieso contact.” Sambo geeft wel aan dat zijn zaakwaarnemers contact hebben gehad met Earnie Stewart over de plannen die PSV met hem heeft. Stewart en ook Brands waren aanwezig bij dat gesprek en spraken uit tevreden te zijn over de ontwikkeling die Sambo heeft doorgemaakt.

Bij Sparta Rotterdam beleefde Sambo een sterk seizoen onder Steijn. De trainer werd in Amsterdam aangesteld. “Ik gun het hem zeker. Dat heb ik hem ook gezegd: ‘Wie weet komen we elkaar in de toekomst tegen.’ En nu zie je alles voorbij komen. Misschien valt het dan toch op zijn plek.”

De doelstelling van Sambo is voor nog altijd dezelfde. En dus zegt de verdediger tegen het weekblad: “Maar mijn doel was altijd om bij PSV in het eerste te komen en dat doel is nog steeds hetzelfde. Voor mij is het gewoon heel belangrijk dat ik aan spelen toekom”, aldus Sambo, die normaal gesproken gewoon aansluit in Eindhoven. “Ze waren tevreden over mijn ontwikkeling. Maar de trainer moet ik nog spreken, ja”, wijst hij naar Peter Bosz.

Kortom, de club uit de hoofdstad gaat een aantal moeilijke en moeizame jaren tegemoet en daar mogen spelers als Shurandy Sambo zo aan het begin van een mogelijk glansrijke carriere best eens langer bij stil staan. Zoals gezegd, het afbreukrisico is groot te noemen in de hoofdstad. Diverse media, waaronder De Telegraaf, duiden Ajax al enige maanden aan als een club in sportief verval. Doet Sambo er goed aan als zelfopgeleide PSV’er te kiezen voor een zeer onzeker avontuur in Amsterdam? Heeft PSV als opleidingsclub niet een mooi pad geëffend om de komende jaren te schitteren bij de club waar de opleiding genoten is?

Shurandy Sambo zou er bijna geld op kunnen inzetten of de trainer die hem zo graag wenst mee te nemen naar Amsterdam ,net voor of net na de kerst ontslagen wordt. Waar De Telegraaf deze week nog veronderstelde dat de interesse vanuit Ajax in Shurandy Sambo fake-nieuw zou kunnen zijn in verband met een loslippige zaakwaarnemer, spreekt de hoofdrolspeler zelf donderdag uit wel degelijk te zijn benaderd door Ajax. Shurandy Sambo bevestigt persoonlijk dat hij op het lijstje staat van Maurice Steijn.


Vorig artikelNieuws uit Italië: Ricardo Pepi binnen 24 uur naar PSV, clubs vrijwel akkoord
Volgend artikelVIDEO | PSV presenteert derde tenue en trainingstenue

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in