Home Nieuws Sam Lammers, klaar voor de hoofdrol

Sam Lammers, klaar voor de hoofdrol

251
0

Alle ogen in de punt van de aanval zijn gericht op Sam Lammers. De weer topfitte spits is voor PSV in korte tijd belangrijk geworden.

Lammers is er na maanden vol blessureleed klaar voor om zijn PSV weer bij de hand te nemen de komende periode. Na een lange, vervelende blessure wil de centrumspits nu eindelijk eens belangrijk zijn voor PSV. Lammers wil PSV aan doelpunten helpen en de club weer daar brengen waar het hoort te staan. Sam Lammers bezit vele kwaliteiten en het was dan ook tekenend dat de jonge spits voor zijn stap naar Heerenveen al een internationale transfer naar Sampdoria kon maken. Lammers was echter vastberaden en wil eerst in de Eredivisie de hoofdrol pakken en belangrijk zijn voor PSV.


Lammers raakte na zijn huurperiode bij sc Heerenveen zwaar geblesseerd aan zijn knie. Het was een zware periode voor de jonge spits. “Als je dan bij PSV terugkomt en zo snel lang eruit ligt, is dat een flinke klap. De eerste dagen waren de moeilijkste, omdat het een blessure was waarmee ik bijna niks kon of mocht. Alleen op de bank liggen. Nou, daar ben je heel snel op uitgekeken”, zegt Lammers in gesprek met het Eindhovens Dagblad. “Het werd pas makkelijker toen ik weer aan de slag mocht met oefeningen en voorzichtig kon trainen.”

Inmiddels is Lammers weer fit en zijn er vele ogen op hem gericht. Lammers begint duidelijk zijn draai te vinden en in het ritme van spelen en trainen te geraken. Nu Malen geblesseerd is rust er veel druk op de schouders van Lammers, die daar prima mee om kan gaan.

“Ik neem de verantwoordelijkheid. Scoren is het belangrijkste in mijn rol, maar ik streef er ook naar om het elftal te helpen en beter te laten functioneren. Er zijn voor ons absoluut nog mogelijkheden om een mooie eindklassering te pakken. Glansrijk winnen zal echt niet altijd mogelijk zijn. Als we dan maar zorgen dat we winnen, net als zondag tegen Vitesse”, zegt hij vooruitkijkend naar PSV – Feyenoord.


Facebook Comments