Home Nieuws Saibari of Tillman tegen ‘kwetsbaar’ middenveld Lens? ‘PSV is favoriet tegen Lens’

Saibari of Tillman tegen ‘kwetsbaar’ middenveld Lens? ‘PSV is favoriet tegen Lens’

892
0

PSV heet dinsdagavond een zware wedstrijd tegemoet te gaan in het Stade Bollaert-Delelis.

De Franse club RC Lens staat momenteel in de onderste regionen van Ligue 1 maar volgens de meeste Nederlandse analisten gaat PSV een zeer zware Champions League-avond tegemoet. Het is lastig een goede inschatting te maken van de kwaliteiten van de Franse club die vorig seizoen als nummer twee achter Paris Saint-Germain eindigde en dus ging Voetbal International op onderzoek uit.

In een uitgebreide analyse heeft Voetbal International de sterktes en zwaktes geanalyseerd van Racing Club de Lens. De Franse ploeg speelt vrij defensief in een 5-2-3 systeem en loert daarbij veelal op de counter. Met name via de snelle en wendbare vleugelverdedigers wordt het geregeld gevaarlijk via de counter en in de tegenaanval. In het centrum van de aanval heeft Lens de beschikking over een snelle spits, die veelal de diepte zoekt.

Op dat vlak weten Olivier Boscagli en André Ramalho dus al meteen waar ze aan toe zijn als er dinsdagavond vermoedelijk met ruimte in de rug verdedigd moet gaan worden. De twee vleugelverdedigers vervullen ook een belangrijke rol indien RC Lens het spel tracht te malen. Beide vleugelverdedigers hebben ook capaciteiten om de zestienmeter van de tegenpartij toe te slaan.

We kunnen de kwaliteiten van de Franse club zo hoog aanduiden als we willen maar RC Lens staat niet voor niks zo laag in Ligue 1. De ploeg heeft bepaalde zwaktes en die liggen volgens Voetbal International voornamelijk op het middenveld.

Voetbal International wijst daarbij naar de Ivoriaans international Seko Fofana, die is vertrokken bij Lens. Zijn vertrek is niet goed opgevangen. Het loopt op het middenveld niet naar behoren bij Lens waardoor Voetbal International denkt dat het middenveld van PSV kan gaan toeslaan. ‘De afstanden tussen de verdediging en de middenvelder zijn vaak te groot, waardoor de tien-positie van PSV cruciaal lijkt te worden’, meldt het weekblad.

We zijn dan ook erg benieuwd welke keuzes Peter Bosz gaat maken tegen Lens. We verwachten dat Ismael Saibari ondermeer vanwege zijn fysiek aan de aftrap zal verschijnen tegen Lens.

Volgens Voetbal International zal PSV in beide duels de favoriet zijn, maar is het wel gewaarschuwd omdat Lens gedreven is in het ontregelen van de middelste zone van het veld, heeft het dynamische vleugelverdedigers en een snelle spits. ‘De prestaties van de ploeg van Peter Bosz bij defensieve omschakelmomenten lijken bepalend te zijn en zal duidelijk worden hoe PSV is gegroeid ten opzichte van de wedstrijden tegen Arsenal en Sevilla, toen de ploeg meerdere keren kwetsbaar oogde op dit punt’, klinkt het in de analyse.


Vorig artikelVan der Vaart vreest voor totale afstraffing in Eindhoven: ‘Ajax moet zich schamen dat zij bij PSV spelen’
Volgend artikelPSV arriveert in Lens en krijgt meteen grootse complimenten: ‘Ik snap niet dat ze zo laag staan’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in