Home Nieuws Saibari maakte aardbeving in Marokko mee: “Het ging van links naar rechts”

Saibari maakte aardbeving in Marokko mee: “Het ging van links naar rechts”

2151
0

Marokko werd in de nacht van vrijdag op zaterdag opgeschrikt door een zware aardbeving.

Ismael Saibari is op dit moment met de Marokkaanse ploeg in het land en maakte de aardbeving van dichtbij mee.

Voor Marokko stond er zaterdagavond in Agadir eigenlijk een kwalificatieduel voor de Africa Cup of Nations met Liberia op het programma. Saibari zat voor het eerst bij de selectie van de Leeuwen van de Atlas. Deze wedstrijd werd vanwege de vele slachtoffers door de aardbeving uitgesteld.

Agadir ligt zo’n 200 kilometer van Ighil, waar het epicentrum van de aardbeving lag. Saibari en de rest van de selectie voelden de beving ook in het hotel.

“Het gaat goed met iedereen in het team, maar er was wel een schrikmoment”, zegt hij tegenover ESPN. “Op een gegeven moment ging het gebouw trillen. Het ging van links naar rechts. Daarna kregen we al snel video’s doorgestuurd. Dat waren hartverscheurende beelden.”

Inmiddels zijn er al meer dan 2000 mensen door de aardbeving overleden. Het trieste nieuws is hard binnengekomen bij de selectie van Marokko.

“Iedereen is verdrietig”, geeft Saibari aan. “Het doet pijn om je landgenoten zo te zien. Ook omdat het zo dichtbij is. Het is heel pijnlijk en verdrietig en mijn medeleven gaat uit naar alle nabestaanden,”

Saibari zit net als zijn ploeggenoten voor de tv in de hoop nieuws over familieleden en kennissen te krijgen. “Iedereen ontvangt updates die met elkaar worden gedeeld. Niet iedereen spreekt Arabisch. Diegene die dat wel kunnen, delen alles mee met de rest. Het is heel heftig.”

https://x.com/espnnl/status/1700619864245731422?s=46&t=EGruE31ddxKBj8KqJbLVMA


Vorig artikelKoeman hard: ‘Als hij dit langer heeft, wordt het een probleem voor Oranje’
Volgend artikelZwakte van PSV-aanwinst Bella-Kotchap benoemd: ‘Daarin is hij beperkt’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in