Home Nieuws Saibari kiest ondanks telefoontje Belgische bondscoach voor interlandcarrière Marokko

Saibari kiest ondanks telefoontje Belgische bondscoach voor interlandcarrière Marokko

214
0

Ismael Saibari maakt een meer dan goede ontwikkeling door in de selectie van Ruud van Nistelrooij. Dat zorgt ook thuisland Belgie én Marokko voor de nodige aandacht.

De bondscoach van de Rode Duivels zag dat Saibari een prima ontwikkeling door wist te maken in zijn eerste maanden in Eindhoven. Bondscoach Martinez besloot de telefoon te pakken en Saibari uit te nodigen voor de Rode Duivels maar de jonge sterke aanvaller heeft duidelijk andere plannen. Dit meldt het Gazet van Antwerpen.

Vrijdag maakt Roberto Martinez zijn selectie bekend voor de interlands van de Rode Duivels in de Nations League tegen Wales op 22 september en Nederland op 25 september maar Ismael Saibari zal er geen onderdeel van uit gaan maken want de aanvaller kiest definitief voor Marokko. In gesprek met het Eindhovens Dagblad legt Saibari uit wat hem beweegt voor Marokko te kiezen.

“Ik heb Marokkaanse ouders en ben geboren in Spanje. Op mijn zesde verhuisden we naar België en nu speel ik in Nederland, om het nog wat internationaler te maken”, vertelde Saibari in het Eindhovens Dagblad. “Ik vond het geweldig dat zo’n grote naam uit de voetballerij zich voor mij meldde, maar heb hem verteld dat ik voor Marokko kies. Daarop liet hij weten dat ik in de toekomst welkom blijf, als ik mijn debuut nog niet heb gemaakt. Ja, ik kies definitief voor Marokko en zat recent ook in de voorselectie voor het WK, maar ga nu bij de beloften spelen. Die keuze heb ik met mijn hart gemaakt. Mijn ouders zijn van Marokkaanse afkomst en daar geboren. Mijn hele familie woont er nog.”

Saibari mocht in de Champions League wedstrijden steeds in de basis beginnen en in vier van de zes competitiewedstrijden maakte de jonge en sterke aanvaller ook minuten. Vorig seizoen scoorde de aanvaller in 26 wedstrijden vijf keer voor Jong PSV. Bovendien noteerde hij zes assists.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here