Home Nieuws RvC lid vierkant achter keuze voor Peter Bosz en prijst Marcel Brands

RvC lid vierkant achter keuze voor Peter Bosz en prijst Marcel Brands

1960
0

De Raad van Commissarissen van PSV is meer dan tevreden met de aanstelling van Peter Bosz als nieuwe hoofdtrainer van de club.

Uiteraard, een Raad van Commissarissen staat meestal achter grote beslissingen als deze maar dan nog kan ieder individueel lid van een dergelijke Raad van Commissarissen juist niet pal achter een bepaalde keuze staan. In het geval van de keuze voor Peter Bosz staat de Raad van Commissarissen vierkant achter de keuze voor Bosz als nieuwe hoofdtrainer van PSV.

Dat geldt ook voor RvC lid Klaas Dijkhoff. Dijkhoff trad in 2021 toe tot de Raad van Commissarissen van PSV. De voormalig politicus lichtte deze week in gesprek met de Oranjezomer zijn functie bij PSV toe en geeft aan dat hij weinig invloed uitoefent op de beslissingen van de club. Dijkhoff liet ook nog los dat hij geschokt was door het opstappen van Ruud van Nistelrooij en dit geenszins aan zag komen.

“Als het goed is niet”, zegt Dijkhoff aan tafel bij de Oranjezomer over de hoeveelheid invloed die de Raad van Commissarissen heeft bij de club. “Wij controleren en houden toezicht op de lange lijnen. Als de commissarissen iedere dag aan de lijn hangen, dan hebben we ook niet goed opgelet bij het samenstellen van de directie.”

Zo had Dijkhoff ook geen invloed op de keuze van Earnie Stewart en Marcel Brands voor Peter Bosz als nieuwe trainer. “Nee. Maar ik geloof ook niet dat hij heel onbekend was. Hij is gewoon een A-lijst-kandidaat en daar zijn we heel blij mee.”

Klaas Dijkhoff is ook zeer te spreken over algemeen directeur Marcel Brands. Dijkhoff laat zich lovend uit over Brands, de huidig algemeen directeur bij PSV die sinds een jaar in de directie van PSV is teruggekeerd. “Wat hem zo goed maakt? Zijn combinatie van voetbalkennis en kennis over hoe je de club in z’n geheel runt. Hij heeft een groot netwerk en is sympathiek”, aldus Klaas Dijkhoff..


Vorig artikelWaarom Peter Bosz geen contact zocht met Van Nisterooij en Stewart wel | Sinds aantreden Stewart verloor PSV geen wedstrijd meer
Volgend artikelInteresse in Thomas Beelen is het werk van Stewart, die op zoek is naar ‘nieuwe Wieffer of van de Ven’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in