Home Nieuws RvC lid Hans van Breukelen tegen vertrek John de Jong, ‘Van der...

RvC lid Hans van Breukelen tegen vertrek John de Jong, ‘Van der Wallen verstevigt grip op PSV’

20189
1

Er heerst een heuse bestuurscrisis binnen PSV. Zoveel is ondertussen duidelijk.

Er is geen sprake van een plotselinge crisis want de onrust dateert al vanaf de laatste dagen van het transferwindow. Echter is de onrust binnenskamers gebleven. In dat onrustige decor dient Ruud van Nistelrooij dit weekend wel te presteren met zijn elftal als het goed georganiseerde Feyenoord van Arne Slot zondag de tegenstander is in het Philips Stadion.

Er zou niet alleen een crisis binnen de directie van de club heersen maar ook in de Raad van Commissarissen zit niet ieder RvC lid meer op één lijn. Althans, dat meldt AD Sportwereld. Voetbalcommissaris Hans van Breukelen, die feitelijk de technische kant van de RvC voor zijn rekening neemt, is naar verluidt tegen een snel vertrek van technisch directeur John de Jong, stelde de krant vrijdagmiddag vast.

De Jong en PSV zullen naar alle waarschijnlijk snel uiteen gaan. De technisch directeur heeft nog een contract tot medio 2024 bij de club. PSV wenst niet al te lang zonder technisch directeur te opereren en dus denkt men binnen de Raad van Commissarissen aan Frank Arnesen als opvolger. Arnesen, nog niet geheel fit door een eerdere operatie, nam onlangs afscheid bij Feyenoord en heeft daarnaast een PSV-verleden. Arnesen kent de club van binnen en van buiten. Tussen 1994 en 2004 diende Arnesen als technisch eindverantwoordelijke al de belangen van PSV.

De Telegraaf stelt vast dat president-commissaris Robert van der Wallen steeds meer de macht grijpt binnen PSV. De eerste stap die hij hiervoor ondernam was het vervangen van algemeen directeur Toon Gerbrands voor Marcel Brands en John de Jong zou nu de volgende zijn die het veld moet ruimen, weet de Telegraaf te melden. ‘Robert van der Wallen verstevigt de grip op PSV’, schrijft de Telegraaf.

Later meer.


Facebook Comments Box

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here