Home Nieuws Ruud van Nistelrooy wil nieuwe generatie klaarstomen voor het grote werk

Ruud van Nistelrooy wil nieuwe generatie klaarstomen voor het grote werk

139
0

Ruud van Nistelrooy geniet momenteel van zijn eerste klus als trainer van PSV onder 19. In blessuretijd wist PSV onder 19 afgelopen woensdag van Internazionale te winnen voor de UEFA Youth League.

Van Nistelrooy blikte in gesprek met het Eindhovens Dagblad terug op die wedstrijd. “Soms verlies je en is voetbal hard en zuur en moeilijk en een rotspel. Een paar weken later vliegen de wissels je om je oren en rennen ze daarna het veld in om de overwinning te vieren met hun teamgenoten. Dan ben je als trainer wel echt aan het genieten”, aldus Van Nistelrooy.


De voormalig topschutter is verheugd met zijn nieuwe functie bij PSV. “Ik vind het mooi dat ik de kans heb gekregen van PSV en dat ik in deze setting kan werken. Je hebt als trainer alle faciliteiten tot je beschikking, met een staf om je heen waar menig eerste divisieteam de vingers bij aflikt”, zo geeft hij aan. Van Nistelrooy wil zijn eigen ervaring overbrengen op zijn selectie. “Van gescout worden en pas op je 15de naar FC Den Bosch onder 19 gaan, laatste worden in de eerste divisie tot aan spelen bij Real Madrid en Málaga toe. Het is een geweldige uitdaging om spelers beter te kunnen maken, te raken en hun droom te laten verwezenlijken.”

Alles kwam samen op woensdagmiddag tegen Internazionale. “In andere duels waarin we op achterstand of gelijk kwamen, ging de een proberen de gelijke stand te behouden en de ander enthousiast druk zetten om eroverheen te gaan. Nu was er ook echt één idee en voerde iedereen dat uit. Fantastisch als dat dan beloond wordt,” zegt hij daarover.


Facebook Comments