Home Nieuws Ruud van Nistelrooij zag de Johan Cruijff Arena onrustig worden

Ruud van Nistelrooij zag de Johan Cruijff Arena onrustig worden

3562
0

Ruud van Nistelrooij was als vanzelfsprekend erg blij met de winst in de Johan Cruijff Arena.

Na afloop ging de trainer uitgebreid in op dat wat er in ruim 97 minuten allemaal voorbij kwam. Links en rechts valt er zeker kritiek te beluisteren omdat de toegepaste wissels enkele vraagtekens opriepen. Van Nistelrooij zag tijdens de wedstrijd dat het Amsterdamse publiek de ploeg niet meer wist te supporten en steunen.

De Ajax fans hebben weinig op met de nieuwe trainer en weten nog niet of ze wel of niet blij moete zijn met bijvoorbeeld het passeren van Daley Blind. Blind is geliefd in Amsterdam maar de fans zien ook dat Blind niet meer het niveau van weleer weet te halen. De fans van Ajax leven nog op twee gedachten en dat was tijdens de wedstrijd goed merkbaar. Ajax kreeg weinig steun vanuit de achterban. Een feit wat ook Ruud van Nistelrooij langs de kant kon waarnemen. Met iets meer precieze was de nederlaag voor de Amsterdammers groter uitgevallen.

“Er waren fases dat wij veel aan de bal waren en daar werd het publiek onrustig van. Dat zijn natuurlijk goede tekens”, aldus Van Nistelrooij. “We maken een goede 0-1 omdat we voetballen. Dat moet je hier ook doen. Op een gegeven moment kwamen we daar niet meer aan toe en dan wordt het een vechtwedstrijd.”

In de slotfase bracht de winnende coach een extra verdediger binnen de lijnen. “Het werd een soort van rugbywedstrijd. We moesten overleven en dat deden we. Dat was voor mij de wedstrijd, eentje met veel gezichten.”

Na afloop ging het ook over de vele opstootjes. De onrust was duidelijk aanwezig. “Wij vieren hier de overwinning. Dat moet je niet in iemands gezicht doen, maar gewoon met elkaar doen”, zei hij daarover. “De emoties liepen hoog op. Helaas hebben wij hier geen uitsupporters om mee te vieren, wat je normaal wel doet. Dat was een groot gemis. Dan gaan we maar naar binnen en vieren het in de kleedkamer.”

Van Nistelrooij en PSV zijn even koploper maar als Vitesse geen punten pakt in Amsterdam, zal PSV woensdagavond weer aan plek twee gekoppeld worden op de ranglijst. Er is ook totaal geen reden tot een hosannastemming want Ajax verliest dan wel haar topwedstijden maar PSV verliest juist weer van clubs als FC Twente, Cambuur Leeuwaarden en FC Groningen. Gelukkig zag Ruud van Nistelrooij na afloop geen reden om hoog van de toren te blazen na de zege in Amsterdam. De coach ziet nog genoeg ruimte voor verbetering.

“Er zit groei in de stabiliteit in afstanden, het druk zetten en verdedigen. Ook qua veldbezetting aan de bal gaat het beter. Daar ben ik heel blij mee. Maar ik vind niet dat we daarin al heel goed zijn. Ik weet niet hoe groot de conclusies moeten zijn die je kunt verbinden aan deze winst. We zijn dertien van de 34 wedstrijden onderweg. We staan waar we staan en het is nog een lange weg. Maar het is natuurlijk wel een opsteker dat je het gat van vier tot één krijgt”, aldus Van Nistelrooy, die hoopt op een goed vervolg komende zaterdag.

“Tegen AZ kunnen we de jaargang hopelijk op een goede manier afsluiten. Natuurlijk zijn wij beducht voor AZ. Dat is een topteam op dit moment en die doen het goed en hebben het de afgelopen jaren steeds goed gedaan in Eindhoven.”


Vorig artikelHeeft Ruud van Nistelrooij de juiste wissels ingebracht? ‘Vertessen maakte er een puinhoop van’
Volgend artikelWens Luuk de Jong komt uit, PSV naar Sevilla

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in