Home Nieuws Ruud van Nistelrooij klaar voor het grote werk: ‘Ik kan morgen beginnen’

Ruud van Nistelrooij klaar voor het grote werk: ‘Ik kan morgen beginnen’

1421
0

Ruud van Nistelrooij is naar eigen zeggen klaar voor het grote werk bij PSV. De nieuwe hoofdtrainer kan niet wachten om te beginnen.

Over ruim anderhalve maand is het zover. Van Nistelrooij begint op 20 juni aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. “Aan dat concept en die eigen visie ga ik bij PSV 1 weinig concessies doen. Ik kan morgen beginnen”, zegt hij over de vorderingen die gemaakt zijn. Het zwaartepunt in de voorbereiding ligt op het sportcomplex Klosterpforte in het Duitse Marienfeld, waar het trainingskamp is belegd. Dat was onder Roger Schmidt ook al zo.

De achterban van de club kijkt uit naar het tijdperk Ruud van Nistelrooij bij PSV. De coach is er klaar voor. “Hoe wij met Jong PSV dit seizoen gepresteerd hebben, typeert mijn identiteit. Er kunnen 60.000 mensen in een stadion zitten of 60. Dat maakt echt niks uit. De Geusselt is voor mij hetzelfde als Bernabéu. Dat is voor mij de essentie van de manier waarop je een sport moet beleven.”

Van Nistelrooij vindt dat Jong PSV duidelijk zijn stempel had. De manier waarop Jong PSV zich manifesteerde, moet de huisstijl van het nieuwe PSV worden. “We hebben elke wedstrijd heel intens beleefd. Elke wedstrijd was de belangrijkste in ons leven. Dat zit in mijn karakter en dat kon ik overdragen. Er is voor elke millimeter geknokt. We hebben op een bepaalde manier willen spelen: druk zetten naar voren, verzorgd voetballen, van achteruit combineren. Dat is er aardig uitgekomen.”

De voormalig spits van onder meer Real Madrid en Manchester United zegt dat het jaartje Keuken Kampioen Divisie ook voor hem als trainer ‘goud’ is geweest. “Ik ben superblij dat ik deze stap heb gezet. Na drie jaar onder negentien te hebben getraind, kom je in de Eerste Divisie terecht. Dan merk je pas echt wat het verschil is tussen de jeugd en het betaalde voetbal. Als trainer is dat een schitterende ervaring.”

Van Nistelrooij heeft de overtuiging dat de werkwijze die hij bij Jong PSV toepaste ook voor het eerste elftal de juiste wijze zal zijn. “Ik ben elke wedstrijd met hetzelfde systeem begonnen: 4-3-3 met één controlerende middenvelder. Aan dat concept en die eigen visie ga ik bij PSV 1 weinig concessies doen”, aldus de nieuwe trainer over zijn plannen met het eerste elftal.


Vorig artikelVermoedelijke opstelling PSV in de Kuip: Érick Gutiérrez opnieuw in de verdediging, Götze weer fit
Volgend artikelJordan Teze heeft de titel nog niet opgegeven en denkt aan Oranje: ‘Wij willen Ajax geen kampioen maken’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in