Home Nieuws Ruud van Nistelrooij deelt de lichtpuntjes | Analisten zwaar onder de indruk...

Ruud van Nistelrooij deelt de lichtpuntjes | Analisten zwaar onder de indruk van Xavi Simons

906
0

Feyenoord – PSV was in spanning een kraker van jewelste maar voetbal-technisch bezien was het een dramatische wedstrijd te noemen. PSV werkte er nog harder dan Feyenoord aan om van de topper een foutenfestival te maken.

De ploeg van Ruud van Nistelrooij wist het spel van Feyenoord te ontregelen maar liet verder nauwelijks iets zien, op een spaarzame aanval na van waaruit de 0-1 ontstond. Met name de rechterkant met Teze en Bakayoko was dramatisch te noemen. Keer op keer werd de bal verspeeld. De nerveus ogende Teze en nog nerveuzer ogende Bakayoko vormden het grootste gevaar voor PSV aan de bal. De ontwikkeling van beide zelf opgeleide spelers is zorgelijk te noemen. Het spel van Bakayoko lijkt wekelijks achteruit te gaan in plaats van vooruit. In niets laat Bakayoko ontwikkeling zien na zijn beloning van Jong PSV naar de eerste selectie te zijn gepromoveerd.

Ook voor Armando Obispo en Jordan Teze geldt dat er een behoorlijke stagnatie valt waar te nemen in de ontwikkeling. Europese- en topwedstrijden ten spijt, beide heren verdedigers laten nauwelijks groei zien in spel aan de bal en de algehele performance in wedstrijden op het hoogste niveau. Hoe anders is de situatie rond Xavi Simons. De uit Parijs overgekomen Simons laat zien hoe het wel kan want de middenvelder maakt wekelijks ontwikkeling door. Simons wordt de onhoudbare speler die PSV op negentienjarige leeftijd al weet te dragen. Het toptalent maakt in tegenstelling tot genoemde spelers als Obispo, Teze en Bakayoko zien wat ontwikkeling betekent.

Na afloop van Feyenoord – PSV was Simons dan ook op compleet op en leeg gespeeld. Simons was de motor van de ploeg van Ruud van Nistelrooij en met name na de rode kaart bleek Simons de enige verbinding tussen verdediging en aanval te zijn. Het kostte kracht, veel kracht maar het ging niet ten koste van zijn spel, balbehandeling en spelinzicht want Simons bleef gaan. Het gaf na afloop vele superlatieven. Simons werd niet alleen geprezen door zijn trainer maar ook door vrijwel alle analisten. Zo waren van der Vaart en van Hooijdonk lyrisch over de kleine middenvelder, die volgens van der Vaart een belangrijke speler had kunnen zijn om wereldkampioen mee te worden.

Ook bij ESPN louter positieve kritieken voor de dragende speler Xavi Simons. Kenneth Perez en Mario Been zien dat Simons de nieuwe leider van het huidige PSV is.


Vorig artikelEen ode aan Thijs Slegers
Volgend artikelLuuk de Jong haalt hard uit: ‘Makkelie deed wel meer dingen om Feyenoord te laten terugkomen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in