Home Nieuws Ruud van Nistelrooij collegiaal omtrent gele kaart NEC trainer, van Nistelrooij vroeg...

Ruud van Nistelrooij collegiaal omtrent gele kaart NEC trainer, van Nistelrooij vroeg gele kaart niet te geven

882
0

PSV wist zondagmiddag redelijk eenvoudig te winnen van NEC Nijmegen maar de wedstrijd verliep niet zonder slag of stoot.

De trainer van de Nijmegenaren kreeg het een aantal keer aan de stok met de scheidsrechter en de vierde man waarna van Nistelrooij het voor zijn collega opnam. PSV leek via een kopbal van Luuk de Jong de 2-0 te maken, waarna Meijer zijn frustratie duidelijk uitte richting de vierde official.

De coach van NEC had op een aantal momenten wel degelijk recht van spreken en wond zich dan ook duidelijk op aan de zijlijn. Meijer vond het onterecht dat het doelpunt aanvankelijk werd goedgekeurd, omdat Érick Gutiérrez een duw uitdeelde die volgens Meijer leek op een duw van Magnus Mattsson waar eerder in de wedstrijd wel voor gefloten werd. Dat was enkele minuten daarvoor.

‘Guti deed net hetzelfde!’, riep Meijer onder meer naar de vierde official. Die official riep vervolgens ‘gele kaart hoofdtrainer’ richting arbiter Martin van den Kerkhof. Van Nistelrooij zag het geheel aan en bemoeide zich met de discussie omdat hij het onnodig vond. ‘Je hoeft niet te roepen’, zei hij. Van Nistelrooij vond het dus duidelijk niet nodig om Van den Kerkhof te roepen om een gele kaart aan Meijer te geven. Dat gebeurde toch waardoor het na afloop een thema werd.

Uiteindelijk werd het doelpunt toch afgekeurd. Dat was mogelijk niet vanwege de overtreding, maar vanwege buitenspel. De scheidsrechter van dienst had na afloop veel uit te leggen en nam daar wel keurig netjes de tijd voor.


Vorig artikelWillem van Hanegem hoopt vurig op WK selectie Xavi Simons: ‘Hij maakt hele PSV stadion enthousiast’
Volgend artikelTopfitte Luuk de Jong richt vizier op Ajax – PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in