Home Nieuws Ruud Hesp: Jeroen Zoet moet wat brutaler worden

Ruud Hesp: Jeroen Zoet moet wat brutaler worden

46
0

Jeroen Zoet staat op het punt zijn contract met PSV te verlengen, ondanks de interesse uit de Premier League. “De Premier League is zeker een mooie competitie, waar ik wel naar toe zou willen. We zijn vorig jaar echter kampioen geworden en mogen in de Champions League spelen. Dat wil ik dit jaar wel evenaren. Dus wie weet komt het later”, zegt Zoet.

Ruud Hesp is enthousiast over het werken met Zoet. Hesp ziet in Zoet een aankomend topkeeper. In hoeverre Hesp dat echt meent is onduidelijk, want we kunnen allemaal zien dat Zoet niet het grote natuurtalent is zoals bv Courtois van Chelsea dat wel is. Zoet is een aardige keeper maar het is twijfelachtig of Zoet gaat doorbreken als topkeeper. “Het is heel erg leuk om met Zoet te werken. Ik herken veel van mijzelf in hem. Hij kan heel goed keepen, maar moet iets brutaler worden”, stelt Hesp terecht.

“Misschien iets meer uitstraling, iets meer laten zien van: kom maar op“, zegt Zoet als reactie op de uitspraak van zijn trainer. Hesp: “Dat had ik vroeger ook. Dat krijg je door veel te spelen, door veel ervaring op te doen. Je ziet het ook steeds beter gaan, hij heeft zich opgewerkt tot een vaste waarde in het elftal. Hoe ver zijn ontwikkeling kan reiken? Ik vind dat hij wel de kwaliteiten en de groeimogelijkheden heeft om eerste doelman van het Nederlands elftal te worden. Nu ga ik misschien verwachtingen scheppen, dat moet ik niet doen. Hij moet zich eerst ontwikkelen”, stelt Hesp wijselijk.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here