Home Nieuws Ruud Gullit zou Xavi Simons niet meenemen naar Qatar, Gullit kiest voor...

Ruud Gullit zou Xavi Simons niet meenemen naar Qatar, Gullit kiest voor tegen PSV uitgefloten Ajacied

54928
1

Nu het WK in Qatar met rasse schreden nadert, wordt er steeds meer uitgekeken naar aanstaande vrijdag.

Aanstaande vrijdag maakt bondscoach Louis van Gaal zijn selectie voor het WK bekend. Voor menig speler worden het spannende dagen en niet in de laatste plaats voor Xavi Simons. De jonge aanvaller staat massaal in de spotlights en wacht een selectie voor Oranje. Simons heeft eigenlijk alleen maar medestanders als het over zijn toekomst gaat maar zo af en toe klinkt er een ander geluid door. Ruud Gullit denkt te weten dat Louis van Gaal er goed aan zou doen om Simons nog niet mee te nemen.

‘Ik denk dat Simons er wel bij gaat komen na het WK’, begon Gullit bij Rondo. ‘Maar ik zou toch voor Davy Klaassen gaan’, zegt Gullit over de zondag massaal uitgefloten Ajacied. De fans van de Amsterdamse club waren zondag verre van blij met de invalbeurt van de zichzelf achteraf overspannen gedragende middenvelder van de Amsterdammers.

Gullit legt uit waarom hij kiest voor Klaassen. ‘Voor de ervaring. Hij weet precies de goede momenten, heeft ook belangrijke goals gemaakt als het nodig was’, legde Gullit uit. ‘Ik zou toch voor hem gaan. Ik begrijp hem wel (tafelgenoot Jan van Halst opteerde voor Simons, red.), maar dit is toch het laatste toernooi van Van Gaal. Die wil toch vlammen en iets laten zien. Maar ik zou zeggen: Klaassen.’

Tafelgenoot Marco van Basten blijft bij zijn keuze voor Guus Til. Van Basten lichtte op zijn beurt opnieuw toe waarom hij zoveel toekomst ziet in Til. De analist gaf vorige week aan in de vijfvoudig international zelfs een potentiële basisspeler te zien. ‘Maar die heeft een moeilijker seizoen, het loopt niet zo’, counterde Gullit. ‘Niet zoals bij Feyenoord. Daarom ga ik voor Klaassen’, aldus een uitgesproken Ruud Gullit.


Vorig artikelXavi Simons maakt door geheel Europa tongen los: ‘Kan Xavi Simons PSV 86 miljoen opleveren?’
Volgend artikelSterk staaltje leiderschap Marcel Brands | PSV weigert KNVB schikkingsvoorstel na JC Schaal te betalen

1 REACTIE

  1. Ja opmerking van Gullit als Ajax fan zou ik dat ook zeggen .
    Klaassen heeft een stuk uit psv speler gezogen voor de zekerheid.
    Gelukkig is van Gaal slimmer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in