Home Nieuws Ruud Gullit hoopt op komst Jarrad Branthwaite

Ruud Gullit hoopt op komst Jarrad Branthwaite

4262
0

De beide voetbaliconen Ruud Gullit en Marco van Basten analyseren bij Ziggo Sport de week van PSV.

De ploeg van Peter Bosz wist Europees gezien een redelijk tot goed resultaat te behalen en normaal gesproken wordt in een Europees tweeluik met een tegenstander met minder kwaliteiten, de klus in eigen huis ‘gewoon’ geklaard. Wat dat betreft zouden we niet al te spannende dagen tegemoet moeten gaan maar de gemiddelde PSV fan loopt op dit moment toch over van twijfels over de wedstrijd van aanstaande woensdag.

Dat heeft natuurlijk van doen met de defensie van de ploeg van Peter Bosz. Volgens velen al jaren een zorgenkind eerste klas.Toegeven, het houdt soms allemaal niet over wat ‘daar’ achterin allemaal de revue passeert. De pluspunten mogen daarentegen ook benoemd worden want het spel van Olivier Boscagli is subliem tot uitmuntend te noemen.

De Franse verdediger bloeit als nooit tevoren en zijn spel is veel beter dan in de jaren voor de komst van Peter Bosz naar PSV. Bosz lijkt het beste in Boscgali naar boven te halen en de speelstijl die Bosz predikt, lijkt de verdediger perfect te passen. Doordekken, vervroegd uitstappen, druk zetten maar ook de één tegen één duels; het lijkt Boscagli allemaal vanzelf te gaan dit seizoen. Zijn opbouwende kwaliteiten zijn dan nog niet eens benoemd.

Maar er is meer als het over de defensie gaat want het spel van zijn kompaan in het centrum is namelijk niet om over naar huis te schrijven. Het gaat steeds minder met André Ramalho en daar vinden de analisten dan weer iets van. De beide analisten Ruud Gullit en Marco van Basten analyseren de week van PSV en komen wat André Ramalho betreft tot een eenvoudige conclusie: André Ramalho ‘staat stijf van de zenuwen’.

Marco van Basten deelt in feite de mening van een ieder en stelt vast dat PSV dringend behoefte heeft aan een nieuwe centrale verdediger. Ruud Gullit heeft op zijn beurt wel een oplossing. De oud-PSV’er, die nog altijd begaan is met de club en de prestaties op de voet volgt, hoopt eigenlijk op de komst of beter gezegd de terugkeer van Jarrad Branthwaite.

“Hij komt wel erg onzeker over, hoor”, zegt Van Basten over de momenteel veel bekritiseerde André Ramalho. “Op het einde krijgt hij kramp en heeft hij last. Het lijkt wel alsof hij stijf staat van de zenuwen, die jongen”, zegt Van Basten.

“Een goede centrale verdediger zou nu heel erg bruikbaar zijn, samen met Boscagli”, zegt Van Basten, die de Franse verdediger Boscagli ook wekelijks ziet uitblinken. PSV lijkt weer in te zetten op de komst van Jarrad Branthwaite maar deze keer wel middels een definitieve transfer. Gullit geeft zijn visie.

“Een goede speler, vind ik dat. Ze hebben daar wel wat nodig. Schouten was een noodoplossing en heeft daar nog nooit gevoetbald, ondanks dat hij het wel goed deed”, aldus Ruud Gullit, die vaststelt dat PSV er met de jonge Britse centrale verdediger sterker op zou gaan worden.


Vorig artikelLovende kritieken voor Saibari | Heeft PSV teveel spelers die het af laten weten?
Volgend artikelBuitenlandse clubs bieden op Isaac Babadi: ‘PSV boekt lichte vooruitgang en biedt contract tot 2028”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in